Hlavní obsah

4 tipy, jak ochránit vztah před nevěrou!

Foto: Thinkstock

Nenechte vstoupit do vašeho vztahu nevěru! Naše rady vám pomůžou!Foto: Thinkstock

Reklama

Věrnost. Nosí se ještě? Ví se, co to vlastně je, nebo už dávno nikdo nezná její význam? Hádejte! Lidé se čím dál častěji ptají, jak zabránit nevěře! Takže, jde to vůbec?

Článek

„Podvádí mě, je to hajzl,“ vzlyká třiatřicetiletá Petra, která se loni vdávala. Kdo je viník a kdo oběť? Těžko říct. Ona tráví většinu času v práci, manžel ji za poslední dobu nepřesvědčil, aby se s ním byť jednou projela na milovaném kole. Na druhé straně, manžel přišel o práci, takže rodinu finančně drží nad vodou jen Petra. Tak kdo za to může? A dalo se této situaci předejít?

Vztahy současnosti? Napjaté!

Statistiky hovoří jasně. Každé druhé manželství se rozvádí a čím dál víc se rojí otázky typu: Neexistuje nějaký recept, který by eliminoval nedorozumění mezi partnery a držel je pohromadě? Na tuto otázku je složitá odpověď. Laura Berman z Chicaga, světově proslulá psycholožka a partnerská poradkyně, se pro Fox News nechala slyšet, že ví, jak je to s tím „šťastně a do smrti“. Něco se ovlivnit dá, něco ne…

„Být věrný jedné osobě může být docela náročné, neboť všichni mají sexuální potřeby a touhy, které je velmi obtížné obhajovat a uplatňovat u jednoho partnera,“ varuje odbornice s tím, že dnes se lidé dožívají vysokého věku, takže udržet partnerství bez nevěry je namáhavější než dřív. A nejenom to.

Jedná se i o nedostatek rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem, protože v kanceláři se tráví víc času než doma. Navíc s některými spolupracovníky se skvěle komunikuje i pomlouvá, což nahrává sblížení a posunutí původně přátelských hranic do nebezpečné zóny. Pomůže včasný zásah? Úspěch znásobíte hlavně prevencí!

Foto: Thinkstock

Současná doba je plná stresu. Na milování si ale zkuste čas udělat!Foto: Thinkstock

1. Potvrďte odolnost partnerství

V jakékoli fázi vztahu si promluvte o tom, co to vlastně nevěra je. „Rozhovor o limitech a hranicích, za které už se nechodí, může vaše partnerské pouto udržet v bezpečí,“ radí odbornice. Líbání? Flirtování přes síť? Každý člověk na to pohlíží svým způsobem. A vy ho musíte znát.

2. Pravidelně analyzujte situaci

Jste koketní a sexy osoba? Dobře, ale pokud zjistíte, že o vašem kolegovi či jiné osobě přemýšlíte víc než o stávajícím partnerovi, červená bije na poplach, i když možná paradoxně. „Můžete zjistit, že k nevěře se schyluje jen z nedostatku času a pozornosti směrem od původního vztahu, což je zákeřné. Dupněte na brzdy, než si ověříte, jak to vlastně je,“ radí chicagská psycholožka.

3. Zajímejte se

Jakmile na sobě vypozorujete „záhadné sympatie“ k jiné osobě, udělejte si čas a věnujte se současnému partnerovi. Totéž platí i z druhé strany. Nelíbí se vám, že partner nějak často mluví o Katce, Jolaně či Lucii z práce? Jedna z nich má velké pochopení pro partnerovy pracovní útrapy? Druhá s vaším manželem „drží basu“ a vede spiknutí proti šéfovi? Nemusí to znamenat nic, ale bohužel taky všechno.

Ony dotyčné vašeho partnera drží nad vodou víc než vy. Tak ho poslouchejte. Jeho problémy jsou i vaše problémy. A naopak. Vy se svěřujte jemu.

Foto: Thinkstock

Pokud nabudete dojmu, že vás kolega v práci začíná přitahovat více než váš partner, zastavte se a zanalyzujte si váš současný vztahFoto: Thinkstock

4. Bojujte proti nudě

Věřte, že stereotyp je normální, a pochopte, že počáteční jiskra sice slábne, nicméně vztah se stává stabilnější. Odborníci hlásají, že je třeba si uvědomit hlavně následující:

„Tím nejhorším z hlediska možných následků je mýtus romantické lásky. Ten totiž naznačuje, že lidé dělají sex jen ze zamilovanosti. Taková představa je nejhorším předpokladem dobrého manželství a v dlouhodobých vztazích se obrací proti stabilitě páru,“ vysvětluje sexuolog Petr Weiss ve své knize Sloupky o sexu, který to považuje za jednu z největších milostných pověr.

I výše zmíněná americká psycholožka radí neztrácet čas vzpomínkami a neustále pracovat na tom, co máte teď. Přiveďte spontánnost a nadšení zpět do svého sexuálního života!

Jak neujet?

Pokud vás osobně přitahuje někdo jiný, vyhněte se nevěře díky skvělým tipům. Minimálně z poloviny můžete vztah udržet funkční. Ta druhá se „musí ohlídat“ sama…

A jak proti nevěře bojujete vy?

Reklama

Načítám