Hlavní obsah

Další skandál módního světa: Holčičky v prádle!

Se skandály s lascivními fotkami malých holčiček se v poslední době roztrhl pytel

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provokativní pózy, natupírované vlasy, výrazný make-up, kolem krku šňůry perel a na sobě sexy spodní prádlo. Jediný problém je v tom, že modelkám na fotkách jsou sotva čtyři roky. Pár týdnů poté, co světem otřásly fotky malých dívenek nalíčených a oblečených ve stylu dospělých, má módní branže další skandál!

Článek

Když se před pár týdny propíraly módní fotky dětských modelek, stylizovaných do rolí dospělých, byl hlavním terčem kritiky časopis Vogue a módní firma Lanvin (přečíst si o tom můžete v článku Šestileté dívky jako sexy modelky v podpatcích?). O tématu se vášnivě debatovalo i na internetu, což nakonec nevydržela matka jedné z modelek, desetileté Thylane Blondeau, a vymazala dceřinu fanouškovskou stránku na Facebooku.

Teď je tu tedy další hříšník – francouzská značka Jours Après Lunes uvedla na trh kolekci spodního prádla pro dívky ve věku od 4 do 12 let. A jejich propagační fotografie opět vzbudily vlnu nevole – jsou na nich totiž sotva čtyřleté dívenky. Ano, načesané, nalíčené a ověšené šperky jako dospělé ženy.

Perly na krku sotva pětiletého nalíčeného děvčátka asociují vyspělost

Brigitte nebo Amy?

Součástí kolekce jsou kalhotky, podprsenky, šortky i tílka s krajkovými okraji, mašličkami a námořnickými pruhy. Dívky na fotkách jsou přitom vyšňořené způsobem, jaký je pro jejich věk minimálně předčasný. Holčičky oblečené do pruhovaných podprsenek a kalhotek si na snímcích hrají s líčidly a šperky a kolem jejich drobounkých krčků se jim přitom houpají šňůry perel. Na jednom snímku se dívenka se slunečními brýlemi ve stylu Jackie O. povaluje po křesle, oblečená jen do kalhotek a titěrného puntíkovaného topu. Na další fotce si spolu hrají tři dívky s vlasy vyčesanými ve stylu Amy Winehouse a s výrazně nalíčenými obličeji.

Foto: ;

Stylizace do 60.let u takhle malé holčičky je přinejmenším zvláštníFoto: ;

Jak poznamenala jedna z módních expertek, která na kolekci upozornila: „Na těch fotkách mě nejvíc znepokojuje fakt, že jde o spodní prádlo pro děti, které by ještě neměly ani vědět, co to vůbec spodní prádlo je.“

Malé jako dospělé, starší jako děti

Značka Jours Après Lunes nabízí i dvě další kolekce – pro děti od 3 do 36 měsíců a pro starší teenagery a ženy. A zatímco čtyřleté dívky jsou stylizované jako dospělé ženy, modelku předvádějící prádlo z třetí kolekce stihl přesně opačný osud – na fotce se tulí k velkému plyšovému medvědovi.

Měla by vůbec mít takhle malá holčička představu o spodním prádle?

I hraní si na maminku má mít přece své hranice!

Co na to říkají lidé z módní branže? „Je roztomilé, když si malé dívky oblékají maminčiny šaty a klopýtají v jejich botách na podpatku. Tyto fotky ale nejsou roztomilé,“ prohlásila v rozhovoru pro list NY Daily News Marilisa Racco, autorka knížky Le Snob Lingeries. „Je naprosto nevhodné natupírovat čtyřleté dívce vlasy stejným stylem, jako kdyby byla Brigitte Bardot ve filmu A Bůh stvořil ženu. Je nevhodné sexualizovat děti. Perly spadající do výstřihu podprsenky mi k malé holčičce opravdu nesedí.“

Děti jsou malé, ale k tomuhle je přimějí jejich vlastní rodiče...

A co vy? Co vy si myslíte o tomto posledním módním výstřelku? Řekněte nám svůj názor v diskuzi!

Reklama

Související témata:

Načítám