Hlavní obsah

Dámy, tohle nedělejte! 8 věcí, které v posteli muže uráží

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Muži a ženy spolu sexuálně bojují. Nevěříte? To, co vy považujete za normální, je osobně uráží. Zvlášť na těchto osm případů, za které by vám skoro až nafackovali, si dejte pozor!

Článek

„Ženy mají spoustu nespravedlivých sexuálních očekávání, která muži nenávidí,“ uvádí vztahová a rodinná terapeutka Vanessa Marin ze San Franciska. Co z pohledu mužů možná i vy děláte špatně? Zde je osm případů, kvůli kterým si pánové klepou na čelo!

1. „Vždycky by měl chtít sex“

Škodlivý mýtus. Přesně tak by se dalo popsat tvrzení, že muži chtějí sex kdekoli a kdykoli. Tak to bohužel nefunguje. Mužské pohlavní touhy mohou být ovlivněny stejnými faktory, které působí na ženské libido: stres, nedostatek spánku, nemoci, problémy se vztahem a další. „Je důležité respektovat sexuální náladu partnera. Ostatně, ani vy nechcete být souzené za to, že se odmítáte mazlit,“ uvádí Vanessa Marin na svém blogu.

2. „On by měl chtít sex více než já“

Výzkumy potvrzují, že mužské libido je silnější než to ženské. Skutečnost je taková, že výjimky potvrzují pravidlo. Podle terapeutky existuje spousta heterosexuálních vztahů, v rámci kterých se žena dožaduje milování častěji než její protějšek. Jenže právě to může způsobit spoustu úzkosti a frustrace. Milenka se totiž cítí být „odmítaná“. Máte to taky tak? Opět platí, že je důležité respektovat svobodnou vůli partnera. Všichni muži nejsou stejní…

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

I muž někdy nemůže či nechce – dopřejte mu pohodu a klidFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

3. „Měl by být okamžitě tvrdý“

Mnoho žen se rozčílí, jestliže jejich partner nemá ihned erekci. „Dokonce jsem pracovala s muži, od nichž partnerky očekávaly, že k postavení penisu dojde bez jakéhokoli podnětu,“ udává Vanessa Marin s tím, že muž nemá úplnou kontrolu nad vlastní erekcí. To platí i v případě, když si berete osobně, že voják není připravený k boji. O vás to nemusí vypovídat vůbec nic. Pánské tělo není stroj!

4. „Měl by mít orgasmus v pravý čas“

Velké procento žen má prý vysoké očekávání ohledně orgasmického načasování partnera. Obecně se udává, že muž potřebuje k orgasmu asi tři až pět minut, zatímco ženy zhruba dvacet. Ani jeden z nich není lepší nebo horší, je to prostě realita – v níž ovšem nikdo nechce mít sobeckého partnera. Vše je jen otázkou kompromisu, nicméně po muži nechtějte, aby svůj výbuch slasti potlačoval nebo zadržoval jen proto, aby se kdosi necítil hloupě…

5. „Vyvrcholit musí vždycky“

„Ve své praxi spolupracuji s mnoha muži, kteří mají zpožděný orgasmus nebo vyvrcholení neprožívají vůbec. Je třeba si pamatovat, že takových jedinců může být spousta. Netřeba jim ještě přidávat,“ dál popisuje terapeutka.

6. „Je na něm, aby převzal vedení“

Mezi další ženská očekávání patří to, že by muž měl sex zahajovat a být aktivnější. Zaprvé už to dávno neplatí, zadruhé nikdo nechce být výlučně odpovědný za úspěch celého večera. Na sex (aspoň ten dobrý) musejí být dva.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Klíčové je, že spolupracujete jako pár a jste spokojení i uspokojeníFoto: George Rudy, Shutterstock.com

7. „Měl by vědět, jak mě dostat“

Podle terapeutky od partnera nelze očekávat, že čte myšlenky a ví, co a kdy se vám líbí. Situaci mu taky vůbec neusnadníte, když nevíte, co vám dělá dobře. To je prostě průšvih.

8. „Neměl by být ovlivněn tlakem na výkon“

Je snadné podlehnout dojmu, že muži jsou takříkajíc free, tedy volní a bezstarostní. Opak je pravdou. „Pánové trpí úplně stejnými strachy a úzkostmi jako vy. Proto je klíčové ujistit se, že spolupracujete jako pár, jste spokojení a uspokojení. A to aniž byste se navzájem nějak utlačovali,“ uzavírá Vanessa Marin. Souhlasíte?

A jaká sexuální očekávání máte právě vy?

Reklama

Načítám