Hlavní obsah

Daruj plazmu, zachraň život

Reklama

Nové odběrové centrum krevní plazmy Plasma place se nachází přímo u stanice metra Anděl. Získáte finanční náhradu ve výši až 1100 korun měsíčně a svým skutkem přispějete k záchraně mnoha lidských životů.

Článek

„Pokud chcete udělat dobrý skutek a vyberete si darování krevní plazmy, můžete si být jisti, že jste zvolili správně. Lidská plazma je a ještě dlouho bude nenahraditelnou tekutinou, nutnou k navrácení zdraví a záchraně životů, a to jak přímým podáním, tak při dalším zpracovávání při léčbě nemocí ohrožujících život,“ vysvětlila Mgr. Michaela Kubová, ředitelka Plasma Place s.r.o.

Posláním plazmaferetických center je přispívat k záchraně lidských životů pomocí bezpečného a efektivního odběru lidské krevní plazmyurčené k dalšímu zpracování a výrobě léčiv. Jde například o albumin používaný při léčbě těžkých popálenin, ztrátách krve a chemoterapiích, dále pak imunoglobuliny, užívané zejména při ztrátě imunity nebo onemocnění rakovinou, a jednotlivé faktory srážlivosti používané pro léčbu hemofilie.

„Tato onemocnění mohou potkat každého z nás, naši rodinu či přátele. I to nás vedlo k rozhodnutí, abychom za dodržení všech celosvětových pravidel o darování plazmy otevřeli nové moderní a komfortní centrum v centru Prahy, kam mohou všichni, kdo chtějí pomoci, přijít bezpečně darovat krevní plazmu,“ uvedla Mgr. Michaela Kubová.

Na svobodném rozhodnutí každého z dárců je, zda si vezme finanční náhradu ve výši 550 korun za jeden odběr, na kterou má nárok, anebo se jí na místě vzdá ve prospěch dobročinného projektu Srdcerváči, s nímž Plasma Place spolupracuje a podporuje ho. Projekt pomáhá zdravotně handicapovaným s jejich uplatněním na trhu práce. „Každý náš dárce krevní plazmy tak může obdarovat potřebné hned dvakrát,“ dodala Mgr. Michaela Kubová.

Profesionální tým, příjemné prostředí. Svým skutkem přispějete k záchraně mnoha lidských životů

Darovat plazmu v České republice může každá zdravá osoba ve věku 18–65 let s váhou nad 50 kg, a to jednou za 14 dní. Zdravotní způsobilost dárce plazmy posuzuje lékař přímo v odběrovém centru, a to na základě rozboru zdravotní minulosti dárce a základního fyzikálního a laboratorního vyšetření.

„Všichni dárci prochází pravidelnou zdravotní kontrolou, což považuji také za jeden z podstatných benefitů. Mají kromě dobrého pocitu ze svého skutku i velmi dobrý přehled o svém aktuálním zdravotním stavu, což je jistě nezanedbatelná přidaná hodnota. Bezpečnost je pro nás na prvním místě,“ uvedla Mgr.Michaela Kubová.

Všichni dárci prochází pravidelnou zdravotní kontrolou a mají tak velmi dobrý přehled o svém aktuálním zdravotním stavu

Samotný odběr trvá zhruba hodinu a dárci si při něm mohu například číst nebo surfovat po internetu nebo jen relaxovat. To vše za dohledu kvalifikovaných zdravotních sester a lékaře. K dispozici mají občerstvení. Bližší informace k odběru i k podobě a fungování centra Plasma Place najdete na www.plasmaplace.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám