Hlavní obsah

Denim v nových kolekcích: Noste ho v tandemu!

Foto: Claudia K, Shutterstock.com

Foto: Claudia K, Shutterstock.com

Reklama

Džínovina se těší neustálé oblibě, ovšem i tento nesmrtelný materiál podléhá trendům – a to nejen módním, ale také environmentálním. Letos se firmy zaměřily na udržitelnost. Jaké denimové kousky vám nabízejí, abyste byly na podzim in?

Článek

Módní sezona přináší nové trendy i koncepty. Jedním z nich je důraz na udržitelnou módu. Odráží se to i v denimových kolekcích: většina značek se snaží vyrábět z recyklované džínoviny či organické bavlny anebo během výroby spotřebovat až dvakrát méně vody než dosud – tím se chlubí například značky F, Zara, Promod, House nebo Converse.

Jaké džíny se nosí právě teď?

V dámských i pánských džínových kolekcích převládají typické odstíny modré doplněné širokým výběrem černých modelů. Mladším ročníkům bude slušet i světlý sepraný denim, který dodá trochu retro vzhled. Barevně odlišné oděvy lze kombinovat, a proto je letos v kurzu double denim, kdy jeden outfit složíte nejméně ze dvou džínových kousků. Nikdy ale nezapomínejte, že tmavší kus je vždy vhodnější jako spodní část modelu.

A kterému střihu byste měly věnovat největší pozornost? „Slim džíny můžete odložit do skříně, protože jejich čas se na nějakou dobu naplnil. Na podzim se zaměřte na starou dobrou klasiku, přítomnou již od 80. let. Straight džíny neboli džíny s rovným střihem, sahající po kotníky a s vysokým pasem, vás možná uchvátí svým minimalismem, zejména pokud si vyberete klasické odstíny bez zbytečných módních přísad,“ uvádí Nicole Groesslová z e-shopu Answear a dodává, že v kombinaci s oversized košilí nebo krajkovou halenkou budou tyto rovné modely ideální.

Bunda o číslo větší

Nosily jste v létě k šatům a topům krátkou upnutou džísku? Vyměňte ji za objemnější modely. „Zaujmou především oversized bundy ze světlé oprané džínoviny a bundy s velkým množstvím kapes, což je jeden z hlavních trendů letošního podzimu. Za zmínku stojí také bunda s ozdobnými knoflíky na zádech, které poukazují na trend předělávání starých kousků oblečení na nové,“ popisuje Karolína Havrdová za značku House. In budou navíc bundy o číslo větší, které mohou mít do chladnějšího počasí hřejivou podšívku – „beránka“. Lze je skvěle vrstvit, neboť se vám pod ně vejdou objemnější svetry či mikiny.

8 super modelů z denimu

Chcete být opravdu stylové? Vyzkoušejte outfity složené kompletně z džínových kousků. A jestli se na to cítíte, nezapomeňte si pořídit ještě džínovou košili, která je letos zpátky ve hře. A tady je naše inspirace.

Foto: Archiv firmy

Zara: kalhoty 799 Kč, bunda 799 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Massimo Dutti: kalhoty 1595 Kč, bunda s páskem 1895 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Esprit: modelka vlevo: zvonové kalhoty 1999 Kč, halenka s ohrnovacími rukávy 1499 Kč; modelka vpravo: strečové chino kalhoty 1999 Kč, bunda 2299 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

House: culottes 599 Kč, košile 599 Kč, oversized bunda 999 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Promod: kalhoty s páskem 999 Kč, košile 949 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Levi’s (prodává Answear): sukně 1399 Kč, bunda 2699 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Bershka: bomber 1299 Kč, minisukně 599 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

F&F: overal, 899 KčFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám