Hlavní obsah

Mrkváče a bunda po bráchovi? Retro denim je v módě i dnes!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když američtí zlatokopové oblékli první džíny, nikdo nemohl tušit, že se z modrých kalhot stane o pár desítek let později celosvětový hit. Nesmrtelný denim hraje v módním světě stále hlavní roli, a přestože podléhá požadavkům moderní doby, letos se návrháři vrátili v čase zpět.

Článek

Široké nohavice nebo mrkváče, sešívaná džínovina i double denim jsou opět ve hře. Pokud vám tedy podobné kousky ještě visí v šatníku, máte vyhráno. V opačném případě vyrazte na nákupy – a ještě předtím se inspirujte stylovými outfity v naší fotostory.

Prvky hippie stylu 

Prvním pravidlem retro vzhledu je celoriflový komplet. Můžete sáhnout po kalhotách a bundách stejného odstínu nebo vsadit na odlišné barvy. Důležitým detailem jsou ale stylové doplňky. Co třeba zabrousit do éry hippies a zapůjčit si lennonky či sandálky na platformě od květinových dětí?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: sluneční brýle (Reserved, 399 Kč); body (Reserved, 249 Kč); džínová bunda (Levi’s, 2999 Kč); pásek (Mango, 399 Kč); kalhotová sukně (Levi’s, 2999 Kč); síťovka (Lindex, 399 Kč); boty (Mango, 899 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Korzet z devadesátek

Džínové topy na knoflíčky zažily svou nejslavnější éru pravděpodobně v devadesátkách. A právě toto období ovlivňuje letos celý módní průmysl. Nebraňte se minulosti a vpusťte ji s důvěrou třeba i do svého šatníku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: květinové čelenky do vlasů (Lindex, 75 Kč za kus); halenka (Orsay, 299 Kč); korzet (Levi’s, info o ceně v prodejně); náramky (Pandora, info o ceně v prodejně); džíny (Levi’s, 2999 Kč); kabelka (Mango, 799 Kč); boty (Tezyo, 2023 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Oversized střih

Kruhové náušnice, ledvinka a bunda pro bráchovi. Připomíná vám tato trojice dětství? Pak okamžitě vypátrejte, zdali se podobné poklady neukrývají někde na chalupě, a oživte jimi aktuální garderobu.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kšilt (Lindex, 399 Kč); náušnice (Pandora, 3290 Kč); body (Levi’s, 799 Kč); džínová bunda (Reserved, 999 Kč); ledvinka (Högl, 3999 Kč); náramek (Pandora, 4790 Kč); prsteny (Pandora, 1690 Kč a 2390 Kč); šortky (Reserved, 599 Kč); boty (Högl, 5799 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Patchwork vede

Technika patchworku byla údajně známa již ve starověkém Egyptě, popularitě se těšila také v sedmdesátých letech minulého století a dnes ji designéři znovu přivedli k životu. V kombinaci s džínovinou se objevuje nejčastěji. A co vy, troufnete si na sešívanou maxisukni?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: klobouk (Tonak, 2900 Kč); náušnice (H&M, 349 Kč za set); horní díl plavek (COS, 399 Kč); halenka (Reserved, 399 Kč); sukně (H&M, 1899 Kč); prsteny (H&M, 299 Kč za set); kabelka (Mango, 2299 Kč); pantofle (Mango, 599 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Džíny s vysokým pasem 

Opětovného vzkříšení a masové popularity se letos dočkaly také ošklivé tenisky, mrkváče (dnes je znáte pod pojmem mom jeans) a pohodlné mikiny. Spolu s obrázkovým tričkem vytvoří dokonalý model z dávných dob.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kšiltovka (Levi’s, info o ceně v prodejně); náušnice (H&M, 149 Kč); tričko (Mango, 499 Kč); mikina (Levi’s, info o ceně v prodejně); džíny (Mango, 899 Kč); kabelka (Tezyo, 1290 Kč); boty (Tezyo, 2790 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Jolana Zemanová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Janka Letková

Za poskytnutí prostoru k focení děkujeme společnosti Gravelli, Pod Harfou 3/3, Praha 9.

Reklama

Načítám