Hlavní obsah

Triky zkušených modelek, jak být krásné! Vsaďte na jejich desatero péče i vy!

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pohledu na některé modelky si říkáte, jak to asi dělají, že vypadají tak dobře a jak o sebe asi pečují? My vám to prozradíme. Sestavili jsme pro vás desatero, které byste měly následovat.

Článek

Kariéra modelky možná vypadá pro mnohé dívky lákavě, ale měly by si uvědomit, že je to práce na plný úvazek, kde jde především o jejich tělo. Modeling totiž vyžaduje především velkou péči o zpevněnou postavu, čistou pleť i od přírody lesklou kštici. Neboť chcete-li oslnit, není nad přirozenou krásu! Proto zapomeňte na domácí barvení vlasů nebo trhání obočí do úzkých linek.

„Každý rok jezdíme po České republice a Slovensku castingovou tour, v rámci níž hledáme nové tváře pro agenturu. U mladých dívek se setkáváme stále s týmiž nešvary, snažíme se proto na ně působit i trochu osvětově. Říkáme jim, aby si nebarvily vlasy, pokud mají vlastní hřívu přirozeně lesklou a zdravou, netrhaly si obočí a staraly se o kvalitu pleti. Mnohé z nich si dají záležet na make-upu, přitom ale pleť mají nečistou a zanedbanou,“ říká ředitelka Czechoslovak Models Stanislava Radotínská a dodává, že nepřirozeně vypadají také prodloužené nebo uměle zahuštěné řasy u čerstvě náctiletých dívek. A umělé nehty? Ty do modelingu nepatří vůbec.

10 rad od zkušených modelek

1. Mějte vždy při sobě balzám na rty a lahev neperlivé vody. Pitný režim je velmi důležitý a napomáhá udržet i čistější pleť. Balzám se hodí nejen na zvláčňování rtů, ale můžete ho využít například na suché ruce či lokty.

2. Dopřejte si řádný spánek. O tom, že spánek posiluje, se snad nemusíme rozepisovat. Proto i zde platí pravidlo, že dostatek pravidelného odpočinku vám bude svědčit. Díky němu budete plné energie a minimalizujete kruhy pod očima.

Foto: Ollyy, Shutterstock.com

Dostatek spánku přispívá k přirozené kráseFoto: Ollyy, Shutterstock.com

3. Cvičte pravidelně. Pokud jste hubená od přírody, máte z poloviny vyhráno. Ovšem i taková postava se musí udržovat – především by měla být zpevněná. Skvělým cvičením pro modelky, tedy i pros vás, je třeba jóga či pilates – svaly se protáhnou a posílí, ale zůstanou štíhlé.

4. Jezte hodně zeleniny a ovoce. Je jasné, že modelky si musejí udržovat štíhlou linii. Proto si během dne dávají hodně ovoce a zeleniny – jsou plné vitaminů a dalších důležitých živin, dobře zasytí, pročistí tělo a dodají spoustu energie. I vám!

5. Čistěte obličej dvakrát denně micelární vodou. Aby byla pleť co nejhladší a působila mladistvě, dopřejte jí dostatečnou očistu. Více záležet si dejte samozřejmě večer, kdy se musíte zbavit všech líčidel.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

K základním trikům modelek patří i používání micelární vody a pečlivé večerní odlíčeníFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

6. Používejte hydratační krém nebo sérum. Je důležité pleť pod make-upem dostatečně hydratovat. Najděte si tedy svůj hydratační krém či sérum, které vám bude vyhovovat, a nezapomeňte ho každý den používat.

7. Dodejte vlasům lesk. Krásné a lesklé vlasy jsou pro modelky takzvanou alfou a omegou. Proto si je v žádném případě samy nebarví a svěřují se do nejlepší péče zkušených kadeřníků. Co však doporučují, jsou vyživující vlasové masky, které dodají objem i lesk.

8. Preferujte přirozenost. Co se řas, nehtů a vlasů týče, dávají modelky vždy přednost přirozenosti. Jestliže chcete vypadat jako ony, nebo se chystáte samy na casting, určitě si nelepte řasy, abyste nevypadala jak mrkací panna, a vyhněte se přehnaně dlouhým umělým nehtům.

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Vsaďte vždy na svou přirozenostFoto: ESB Professional, Shutterstock.com

9. Dopřejte si kvalitní kosmetiku. Kvalitní kosmetika bez parabenů, silikonů a alergenů vítězí u modelek na plné čáře. Samozřejmě každé pleti vyhovuje něco jiného, ale na to si určitě časem přijdete sama. A pozor na velké nánosy make-upu či dekorativní kosmetiky vůbec. Zde platí pravidlo: čím méně, tím více.

10. Naordinujte si dobrou náladu. Chcete-li na castingu, pohovoru či u zkoušky dobře zapůsobit, nestačí jen dobře vypadat. Je nutné odhodit stud a obavy a zkusit se vyzbrojit dobrou náladou a přirozenou uvolněností.

Přihlaste se na casting

Toužíte se stát modelkou a chcete být zastoupena prestižní modelingovou agenturou? Přijďte na casting ve svém regionu. Na 10 místech v České republice a na Slovensku se v září a říjnu uskuteční castingy Czechoslovak TopModel. Více najdete na www.cztm.cz.

Staňte se Tváří Proženy.cz 2017

Vždycky jste si chtěla zkusit, jaké to je být modelkou, ale nesplňujete parametry podobných soutěží? Chystáme naši vlastní soutěž – Tvář Proženy.cz 2017. Bude určena všem ženám, kterým je více než 20 let, jsou fotogenické, baví je móda, chtějí něco zažít a podívat se do zákulisí módního světa. Na podzim vyhlásíme, kam můžete posílat svoje fotografie, takže máte celé léto na to, vybrat tu nejhezčí. Podmínky jsou jasné: věk 20+, trvalý pobyt v ČR, měla byste mít hezkou pleť, zdravé vlasy a souměrnou postavu. Vítězka si vyzkouší, jaká je práce opravdové modelky, a čekají na ni i další milá překvapení.

A jaké rady si vezmete k srdci vy?

  • Komerční sdělení -
  • Tento článek vznikl ve spolupráci Proženy.cz a agentury Czechoslovak Models -
Související témata:

Načítám