Hlavní obsah

Deset a jedna výhoda vinylové podlahy

Foto: Fatra

Fatra Thermofix - Farmářské dřevoFoto: Fatra

O vinylových podlahách se říká, že jsou schopny zvládnout téměř vše: ostré drápky domácích mazlíčků, rozlitý džbán vody i padající talíře z kuchyňské linky.

Článek

Vinylové podlahy pomalu, ale jistě ovládají trh s podlahovými krytinami. Důvod je prostý, tyto podlahy si vzaly to nejlepší z laminátových a dřevěných podlah. Výsledkem je odolná a funkční podlaha, která je krásná na pohled a příjemná na dotek. Pojďme si přiblížit přednosti této podlahy.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – smrk SilverFoto: Fatra

1. Nepřeberné množství dekorů

Jednou z velkých předností vinylových podlah je velké množství dekorů, z nichž některé dokonale imitují přírodní materiály, mezi ty nejoblíbenější patří dekory s imitací dřeva. Na trhu je k dostání řada odstínů, vzorů i textur, a je tak velmi snadné najít tu, která bude do posledního detailu odpovídat vašim představám.

2. Vysoká odolnost

Díky polyuretanové vrchní vrstvě je podlaha z vinylu vysoce odolná mechanickému poškození a je vhodná i do místností s vysokým provozem. Je odolná proti poškrábání, odírání, zářezům a skvrnám. Výhodou je také snadná renovace nášlapné vrstvy.

Foto: Fatra

Fatra FatraClick – Dub selskýFoto: Fatra

3. Snadná pokládka

Dalším důležitým aspektem při výběru podlahy je náročnost pokládky. Rychlou pokládkou bez lepidla se vyznačuje například podlaha FatraClick českého tradičního výrobce vinylových podlah Fatra, kdy se do sebe jednotlivé dílce zacvaknou, díky čemuž práci zvládne i začátečník.

4. Jednoduchá údržba a čištění

V domácnosti jistě oceníte i jednoduchou údržbu i čištění vinylové podlahy. Podlahu je možné snadno vysát nebo vytřít mopem. Na údržbu podlahy jsou určeny speciální prostředky, které krytinu udržují a ošetřují. Tyto přípravky by se měly používat zhruba jednou za měsíc.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Jasan tmavýFoto: Fatra

5. Protiskluznost

Vinyl je ceněný také pro svůj protiskluzový povrch. Nemusíte se tak bát nechtěného uklouznutí, a to nejen vy, ale také děti i domácí mazlíčci, pro které mohou být některé typy podlah kluzké.

6. Nižší náklady

Většina typů vinylových podlah je finančně nenáročnější než podlahy z masivního dřeva. Přesto však jsou některé vinylové podlahy na první pohled od dřevěných podlah k nerozeznání.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Buk mistFoto: Fatra

7. Dlouhá životnost

U kvalitní podlahové krytiny se můžete spolehnout na vysokou životnost. Tyto podlahy budou při pravidelné údržbě vypadat jako nové i několik let.

8. Odolnost proti vodě

Už se vám někdy stalo, že jste na podlahu vylili vodu? Některé krytiny by mohla voda trvale poškodit, například ty dřevěné nebo laminátové. Vinyl je však vysoce odolný proti vodě, takže se poškození podlahy nemusíte obávat.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – Borovice sibiřskáFoto: Fatra

9. Hořlavost

Vinyl splňuje i požadavky na hořlavost, lze jej, kromě použití v domácnosti, také využít v komerčních prostorách.

10. Podlahové topení

Podlahové topení je nepochybně velice příjemné a praktické, oceníte ho nejen v koupelnách, ale také v dalších obytných prostorech. Vinylová podlaha je vhodnou podlahou k podlahovému vytápění.

Foto: Fatra

Fatra Thermofix – wood Borovice sibiřskáFoto: Fatra

11. Vinyl a domácí mazlíčci

Máte doma kočku nebo pejska? Jakou podlahu zvolit, aby odolala ostrým drápkům domácích mazlíčků a případně loužičkám? Odpovědí je opět kvalitní podlaha z vinylu, která splní vaše požadavky na odolnost a navíc nebude pro vaše mazlíčky kluzká.

Reklama

Načítám