Hlavní obsah

Designový nábytek: Proč ovládl české domácnosti?

Foto: jena-nabytek.cz

I takhle to může vypadat u vás doma!Foto: jena-nabytek.cz

Pryč jsou doby, kdy měl každý doma krabicovité skříně. Teď letí designové kusy! Co boduje nejvíce?

Článek

I když cena při nákupu nábytku stále hraje roli, s rostoucí kupní silou populace si jsou Češi ochotni připlatit za design a kvalitu. Tu za zásadní kritéritum považují dvě třetiny zákazníků, design pak dokonce přes 70 procent. Cenu označily za významný prvek pouze dvě pětiny z nich. A co je dnes nejvíce v kurzu?

Minimalismus

Trendem moderní doby je čistý design bez zbytečností. Jednoduché linie a hrany, sklo, decentní detaily z kovu či módních dřevěných dekorů. Populární je také provedení s vysokými nožkami, jaké najdeme třeba u nábytkového programu Vinie českého prodejce Jena–nábytek. Úspěch sklízí také minimalistická svítidla či dekorace.

Foto: jena-nabytek.cz

Světlé barvy a vysoké nožky prozáří každý obývák / Nábytkový program VinieFoto: jena-nabytek.cz

Nápadité provedení

Když dva dělají totéž, není to totéž. Platí to i o nábytku. Současným trendem je neotřelý design a množství praktických funkcí. Nejen svět elektroniky se totiž posouvá kupředu.

Například sedačka trůní v obýváku každého z nás. Takto důležitý kus nábytku by měl být pohodlný, ale také praktický a vizuálně atraktivní. Ošuntělý gauč po babičce asi velkou díru do světa neudělá. Naštěstí jdou výrobci s dobou a nabízejí opravdu promyšlená řešení: kupříkladu sedačka Duo Panama z katalogu Jena–nábytek kromě stylového posezení nabídne také úložný prostor, polohovatelné opěráky a podhlavníky, které poskytnou kvalitní oporu nejen pro záda. Inu, ani sedačky už dnes nejsou pouhým místem k sezení.

Foto: jena-nabytek.cz

Rohové sedačky dneska letí! / Sedací souprava Duo PanamaFoto: jena-nabytek.cz

Kvalita 

Zdá se, že nábytku „z papundeklu“ konečně odzvonilo a nahrazují jej kvalitní kusy. Rozdíly jsou často přímo propastné. Ukažme si to na příkladu postele. Ležení na méně kvalitních občas co do komfortu připomíná spíše galeje než příjemný odpočinek. Zato ty opravdu kvalitní dnes využívají tzv. techologii boxspring, která kombinuje několik matracových vrstev a poskytuje ideální povrch pro dobrý spánek. Příkladem je postel Lambada české výroby, kterou u nás prodává například Jena.

Foto: jena-nabytek.cz

Dopřejte si kvalitní odpočinek / Postel Lambada Foto: jena-nabytek.cz

Pro více informací nejen o designovém nábytku klikněte na jena-nabytek.cz.

Reklama

Načítám