Hlavní obsah

Děti dostanou k svátku slunce a teplo! Kam vyrazit o víkendu

Foto: Petr Hamerník, ZOO Praha

Foto: Petr Hamerník, ZOO Praha

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po týdnu plném deště a mraků si budete moci užít krásný víkend se sluníčkem a teplotami i kolem 25 stupňů. Alespoň tak zní předpovědi meteorologů – takže, jak si užít hezké dny? Hlavně v plánech nezapomeňte na děti, mají v sobotu svátek!

Článek

Jestli jste se už vyloženě těšili na den, kdy necháte doma deštník a užijete si modré oblohy a teplíčka, těšte se hlavně na sobotu. Měla by být slunečná, přeháňky budou jen ojediněle a teploty vystoupají nad 20 stupňů. Neděle bude ještě teplejší, prý až kolem 26 °C, ale už se mají objevovat mraky a mohou přijít i přeháňky a bouřky. Jestli chcete vědět víc, podívejte se na nejaktuálnější předpověď počasí.

Naučte se být kreativní

Je vaší zálibou vyrábět si sami dekorace či doplňky, zajímají vás ruční práce a postupy? Jestli to máte blízko do Zlína, pak byste neměli přehlédnout prodejní přehlídku nezávislých designérů a milovníků kreativního tvoření Kreativ market. Kromě možnosti si koupit jejich výrobky, máte jedinečnou šanci využít některý z tvůrčích rukodělných workshopů a naučit se něco nového.

Po celou dobu akce nebude chybět skvělé jídlo a káva, kulturní doprovodný program pro celou rodinu i aktivity pro děti. Akce začíná v Baťově Institutu již dnes od 14 do 19, v sobotu pak od 10 do 19 hodin. Vstupné je 70 Kč pro dospělé, děti do 140 cm mají akci zdarma. Přehled workshopů najdete na stránkách pořadatele, kterým je časopis Kreativ.

Ve Zlíně můžete do soboty navštívit i 59. mezinárodní festival filmů pro děti a mládež, jeho program najdete na webových stránkách.

Foto: archiv časopisu Kreativ

Chcete se naučit něco vyrábět? Vyrazte do Zlína na Kreativ market Foto: archiv časopisu Kreativ

Oslavte Den dětí!

Den dětí letos padl na sobotu, a co se počasí týče, mělo by to vyjít, takže si můžete naplánovat i všelijaké venkovní aktivity. Akcí je po republice hodně a jistě na nějakou natrefíte i ve vašem okolí, ale pro inspiraci jsme našli pár tipů, za kterými se možná vyplatí vyrazit i dál.

Nahoďte udice s Jakubem Vágnerem

Je pro vaše dítě ikonou Jakub Vágner a jeho umění ulovit ty největší ryby na světě? Nejen malí rybáři mohou v sobotu vyrazit na Dětský den rybářských slavností, který se koná v okolí jezera Katlov a rybníku Pohan nedaleko Červených Janovic u Kutné Hory. Milovníci rybaření, bez ohledu na věk, si mohou vyzkoušet nahodit udičku právě na Katlově a na Pohanu, mohou si zasoutěžit v rybolovné technice s několikanásobnou světovou mistryní Katkou Markovou, zajít na přednášku a autogramiádu právě Jakuba Vágnera – a po tom všem si užít koncert skupiny No Name nebo muzikálového zpěváka Tomáše Löbla.

Program doplní i ukázky práce policejních psovodů Policie ČR. Všechny potřebné informace najdete na stránkách pořadatele. Hodí se vědět, že dětský den je zcela zdarma, včetně všech akcí.

Kolem jezera Katlov najdete i spoustu zajímavých míst, která stojí za to navštívit – inspirovat se můžete na této mapě.

Foto: archiv Katlov

Vyrazte na Dětský den rybářských slavností do Červených Janovic u Kutné HoryFoto: archiv Katlov

Vezměte děti do zoo

Mezinárodní den dětí můžete oslavit návštěvou zoologické zahrady – zajímavé akce chystají zoologické zahrady po celé republice. Máme pro vás malou ochutnávku (víc najdete na stránkách zahrad a parků). Jen namátkou vybíráme možnost noční prohlídky i pomyslnou návštěvu Afriky v Safari Parku Dvůr Králové, komentované prohlídky a výtvarné dílničky zase najdete v Zoo Jihlava. Parta pohádkových bytostí vás provede zoologickou zahradou v Ostravě. Den plný her a soutěží nachystala i Zoo Praha. Stačí si vybrat, kam to máte nejblíž.

Foto: Petr Hamerník, ZOO Praha

Prakticky všechna zoo v Česku chystají o tomto víkendu speciální program pro dětiFoto: Petr Hamerník, ZOO Praha

Pradědečkův traktor v Čáslavi

Podíváte se rádi na historické zemědělské stroje? Pak si naplánujte cestu do Čáslavi. V místním Národním zemědělském muzeu bude o víkendu předváděcí akce Pradědečkův traktor. Pokocháte se pohledem na krásné stroje, včetně nejstarších parních traktorů a dalších zemědělských strojů. Doprovodný program bude myslet na děti i dospělé a kromě soutěží a ukázek řemesel se můžete těšit na silácké disciplíny i hudebně-taneční vystoupení.

Základní vstupné pro dospělé je 90 Kč, víc podrobností o akci se dozvíte na stránkách muzea.

Pokud si budete chtít projít i jiné zajímavosti v Čáslavi a jejím okolí, můžete je najít na této mapě.

Foto: Národním zemědělském muzeu v Čáslavi

Přijeďte do Čáslavi, podívat se na staré parní traktory a zemědělské strojeFoto: Národním zemědělském muzeu v Čáslavi

Letadla zaburácí v Pardubicích

Velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu, scény z dějin aviatiky a slavné válečné scény, ve kterých účinkují nejlepší piloti a slavná letadla. To vše za doprovodu pyrotechnických efektů, pozemní techniky a komparzu v dobovém oblečení i uniformách. Přesně to vám slibuje devětadvacátý ročník Aviatické pouti v Pardubicích, na kterou se můžete přijet podívat o víkendu.

Lákadlem bude jistě akrobacie vrtulníku nebo Red Bull Air Race Demo v podání Martina Šonky a Petra Kopfsteina. Až vás z podívané na nebi bude bolet za krkem, můžete si odpočinout v některém z kempů, které představí nablýskané veterány i nejmodernější auta. Svými vozy se pochlubí i hasiči a dětem pořadatelé nachystali bohatý doprovodný program.

Letiště je otevřeno od 8 do 20 hodin, hlavní program v oba dny startuje ve 12 a končí v 16.30. Podrobnosti o programu najdete na stránkách Aviatické pouti. Vstupenka pro dospělého stojí 280 Kč, rodinná 550 Kč.

Pardubice a okolí nabízejí zážitky nejen milovníkům letadel, ale i ostatním – zajímavá místa, kam lze vyrazit, najdete na této mapě.

Foto: archiv Aviatická pouť

V Pardubicích se budou kromě jiného předvádět slavné válečné scény, ve kterých účinkují nejlepší piloti a slavná letadlaFoto: archiv Aviatická pouť

Bojovka pro soukromé detektivy

Jestli chcete svým dětem kromě společně prožitých chvil dát i nějaký hmotný dárek, doporučujeme sáhnout po knize. I u ní totiž mohou zažít neuvěřitelná dobrodružství.

Foto: Archiv firmy

Bludiště Staň se soukromým detektivem – Najdi ukradený bludný kámen od Kamigakiho Hira. V knize je 15 velkých dvoustránkových obrazů složitých a kouzelných bludišť, jimiž se děti mohou vydat řešit záhady, které je cestou potkají. Vydal Bambook Grada, stojí 223 KčFoto: Archiv firmy

Už se vám kromě výletů rojí v hlavě i myšlenky na dovolenou? Pak pro vás máme pár tipů: Dovolená, na které zhubnete? Ano, na těchto místech se vám to konečně povede!

Reklama

Související témata:
Aviatická pouť

Načítám