Hlavní obsah

Do fitka, nebo postele: Čím se hubne lépe?

Foto: thinkstock

Toužíte po pevnějším těle? Možná je na místě zůstat ležet a...Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrhli jste se po hlavě do hubnutí? V tom případě do svého dietního plánu zařaďte i postelové hrátky. Vědci totiž vyčíslili, jaký vliv mají milostné aktivity na vaši postavu!

Článek

Do fitka, nebo do postele? Ačkoli se názory poslední dobou diametrálně liší (více v našem článku 5 tvrzení o sexu: Kterým jste doteď slepě věřili?), za „b" je správně, alespoň podle nové studie vědců z univerzity v kanadském Québecu! V rámci studie, kterou uveřejnila Public Library of Science, totiž zkoumali 20 heterosexuálních párů a úbytek jejich kalorií během půlhodiny milování či běhu na páse. A výsledky?

Pánové spalují více

Během 30 minut sexu prý pánové spálí 120 kcal a dámy 90 kcal. Takový výkon se vyrovná třeba dvojhře v tenise nebo chůzi do kopce a jde téměř o polovinu toho, co odbouráte za stejnou dobu ve fitku na páse. Pravdou tedy je, že během hodiny milování spálíte skoro tolik kalorií jako při půlhodinovém běhu na páse. Do této chvíle běžící pás, co se postavy týče, vyhrává. Je tu ale jedno významné ALE.

Foto: thinkstock

Domácí fitko? Zřiďte si ho v posteli!Foto: thinkstock

Kromě toho, že účastníci výzkumu měli vždy na rukou měřicí přístroje, po výkonu měli za úkol do dotazníků vepsat, jak si danou aktivitu užili. Nemusíte mít zrovna tucet titulů před jménem na to, abyste odhadli, co se jim líbilo více. „Obě skupiny, muži i ženy, shledali sexuální aktivitu vysoce zábavnou a oceňovali ji více než cvičení,“ shrnuli věcně autoři výzkumu pro deník Daily Mail. Taková aktivita má potom zásadní vliv na fyzické i mentální zdraví a také celkovou kvalitu života.

Jedním dechem výzkumníci dodali, že se tím dokázalo, že by sexuální aktivita měla být zohledňována ve cvičebních plánech a že je důležité tento jev a porovnání nadále sledovat... Tak kalhoty dolů, a nezapomeňte o tom říct svému trenérovi!

A jak to vidíte vy? Do fitka? Do peřin?

Reklama

Načítám