Hlavní obsah
3,1
(96)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Že se vám nechce utrácet za kopečkovou zmrzlinu? Vyzkoušejte náš recept na extra čokoládovou zmrzlinu pouze ze 3 surovin, kterou zvládnete jednoduše doma i bez zmrzlinovače.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 400 ml 33% smetany ke šlehání
  • 140 ml kondenzovaného mléka
  • 60 g kakaa
Článek

Postup

01.

Dobře vychlazenou smetanu ke šlehání vyšlehejte do pevné šlehačky. 

02.

Do vyšlehané smetany přidejte kondenzované mléko a kakao. Směs promíchejte opatrně tak, aby šlehačka nespadla, ale vše se spojilo.

03.

Následně dejte celou směs do misky, kterou budete dávat do mrazáku. Zmrzlinu přikryjte potravinovou fólií a dejte do mrazáku na 4 hodiny zmrazit.

04.

Ze zmrzliny vytvořte kopečky pomocí naběračky na zmrzlinu a ihned podávejte.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Na kopečky můžete nastrouhat hoblinky čokolády a přidat pár oříškůFoto: Viktorie Hrazdílková

Reklama

Související témata: