Hlavní obsah

Domácí gulášovka podle šéfkuchaře

Hodnocení:
(108)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Líbí se vám programy o vaření? Rádi se inspirujete radami a postupy profesionálů? Tak se pojďte podívat na nové díly pořadu S kuchařem u plotny na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám předvede lehké recepty na výtečná jídla, která tak hravě zvládnou i začátečníci. Dnes si s ním připravíte domácí gulášovou polévku plnou masa!

Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g sádla
  • 2 cibule
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 250 g brambor
  • sušená majoránka
  • petrželka
  • sůl a pepř
Článek

Postup:

Krok 1: Do rozpáleného hrnce dejte sádlo a nechte ho rozpustit. Přidejte kmín a nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte ji skoro dohněda. Přihoďte nasekaný česnek a nechte jej chvíli rozvonět.

Krok 2: Pak přijde na řadu mleté přední hovězí maso. Osmahněte ho na cibuli a vařečkou rozbíjejte hrudky. Dle potřeby přidejte ještě sádlo. Maso pustí štávu, kterou následně nechte odvařit.

Krok 3: Když je voda vydušená, přidejte hladkou mouku a nechte ji lehce opéct. Nakonec přisypte papriku, zamíchejte ji a nechte jen lehce zpěnit na sádle.

Krok 4: Zalijte vývarem a dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu a nechte na mírném ohni pod pokličkou probublávat, dokud maso nezměkne.

Krok 5: Když je maso skoro měkké, přidejte brambory a uvařte je do měkka. Na závěr ještě polévku dle potřeby dochuťte solí a pepřem a rozemnutou majoránkou. Nechte přejít varem a podávejte s čerstvou petrželkou.

Jestli vám i tak přijde postup složitý, podívejte se na návodné video na Televiziseznam.cz! Také jsme vám radili, jak na výbornou zeleninovou polévku, která vám pomůže s hubnutím do plavek. A další hubnoucí recepty najdete zde

ynezorPumanzeSaNyknalC