Hlavní obsah

Jak přežít nudné rande

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Přemýšlíte, jak z toho elegantně uniknout?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Zdál se jako nejlepší partie široko daleko. Pracně jste sehnala jeho telefonní číslo, dohodla schůzku a nedočkavě vyhlížela, kdy se pan Úžasný objeví. Všechno vypadalo skvěle, jenže...  Rande bylo tou největší pohromou, jakou jste kdy zažila. Jak z toho vyváznout ve zdraví?

Článek

Jsem tak dokonalý...

Jedním z důvodů, proč se rande nevydaří, je partner egoista. Vykládá vám, jak je úspěšný v práci, jak skvělé je jeho auto, kolik ho stál luxusní byt. Vy jen mlčky sedíte, poslušně posloucháte a modlíte se, aby mu alespoň ten poslední kousek lososa zaskočil a byl na chvíli zticha.

Rada: Pro tento případ se pojistěte kamarádskou výpomocí. S přítelkyní se domluvte, že když ji tajně prozvoníte, hned vám nazpět zavolá s tím, že se stala nějaká nehoda a vy musíte okamžitě odejít. To je jediná rychlá pomoc, která v takovou chvílí zabere. Omluvte se panu Dokonalému, že jste si s ním skvěle užila, ale bohužel musíte odejít. Hlavně to udělejte nenápadně. Když přijdete z toalety a hned vám začne zvonit mobil, může mu to dojít a trapasu se nevyhnete.

Schůzka se stydlínem

Už dlouho hledáte přítele, ale nemůžete nikoho ulovit. Kamarádka vám tedy domluví rande se svým skvělým bratrancem, který je už také dlouho singl. Znáte ho sice z vyprávění, ale nikdy jste ho neviděla, vlastně jdete na schůzku naslepo. Bratranec je možná hodný kluk, ale teď upřeně hledí na ubrus a vypáčit z něj kloudné slovo je zhola nemožné. Zkrátka je zakřiknutý. Ani se nedivíte, že si to vaše kamarádka nechala pro sebe. Útrpně absolvujete rande, ale už ho nikdy nechcete vidět.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pozor, trik s telefonem znají i mužiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Rada: Jestliže chcete rande naslepo přežít, je dobré mít pro každý případ připraveno několik záchranných konverzačních témat. Je trapné, abyste oba mlčeli. Je-li váš protějšek skutečně hodně stydlivý, ptejte se vy. Neveďte ale monolog, opatrně vyzvídejte tak, aby musel reagovat na vaše otázky. Zeptejte se na zájmy, rodinu, domácí mazlíčky, práci. Taková témata většinou zaberou i na toho největšího stydlína a možná zjistíte, že máte i něco společného...

Buďte svá!

Existuje tisíc důvodů, proč se rande může pokazit. Snažte se zachovat chladnou hlavu a vymyslet, jak situaci zachránit, nebo jak nejrychleji uprchnout. Jestliže máte kuráž na rozdávání, nebojte se mu rovnou říci, co vám vadí. Možná ani neví, co dělá špatně.

Rada: Někdy je to ale prostě jen nuda k nepřežití. Jenže tomu zoufalci se zdálo, že se skvěle bavíte! Když se vám později bude snažit dovolat, párkrát ho slušně odmítněte, že nemáte čas. Jestliže nepřestane s pokusy o navázání kontaktu, důsledně nereagujte - neodepisujte na SMS, neodpovídejte na e-maily. Potom už snad pochopí, že jen ztrácí čas, a přestane vás obtěžovat. Obrňte se pevnými nervy a přežijete vše.

Reklama

Související témata:

Načítám