Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Levandule není jen na parádu, skvělou službu může udělat i při vaření. Stačí natrhat její květy, opláchnout je a prsty oddělit od stonku. A pak už vám nic nebrání v přípravě jemné panna cotty!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
Panna cotta
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1,5 sáčku vanilkového cukru
  • 3 plátky želatiny
  • 8 stonků levandule
  • 2 g fialové potravinářského barviva
Na ozdobu
  • 1 stonek levandule
  • 1 hrst borůvek
Článek

Postup

01.

Dva plátky želatiny ponořte do vlažné vody a nechte pár minut nabobtnat.

02.

Do rendlíku nalejte smetanu, přidejte vanilkový cukr, vymačkanou želatinu a vše zahřejte, dokud se nad hladinou nezačne objevovat pára. Pak je ten správný čas rozdělit smetanu do mističek a nechat dvě hodiny v lednici ztuhnout.

03.

Stejným postupem pak připravte i fialovou vrstvu s tím, že do 100 ml smetany, jednoho plátku želatiny a půl sáčku vanilkového cukru přidejte ještě otrhané květy levandule a fialové barvivo. Přilejte do mističek a nechte opět ztuhnout v lednici.

03.

Vychladlou panna cottu ozdobte borůvkami, levandulí a podávejte.

Potřebujete to teď něčím zapít? Pak vám nemůžeme doporučit nic jiného než domácí levandulový sirup.

Reklama

Související témata:

Načítám