Hlavní obsah

Dvoubarevná panna cotta s levandulí

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Levandule není jen na parádu, skvělou službu může udělat i při vaření. Stačí natrhat její květy, opláchnout je a prsty oddělit od stonku. A pak už vám nic nebrání v přípravě jemné panna cotty!

Ingredience pro:
8 porcí
Panna cotta
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1.5 sáčku vanilkového cukru
  • 3 plátky želatiny
  • 8 stonků levandule
  • fialové potravinářské barvivo
Na ozdobu
  • levandule
  • borůvky
Článek

Postup

Krok 1: Dva plátky želatiny ponořte do vlažné vody a nechte pár minut nabobtnat.

Krok 2: Do rendlíku nalejte 200 ml smetany, přidejte jeden vanilkový cukr, vymačkanou želatinu a vše zahřejte, dokud se nad hladinou nezačne objevovat pára. Pak je ten správný čas rozdělit smetanu do mističek a nechat dvě hodiny v lednici ztuhnout.

Krok 3: Stejným postupem pak připravte i fialovou vrstvu s tím, že do 100 ml smetany, jednoho plátku želatiny a půl sáčku vanilkového cukru přidejte ještě otrhané květy levandule a fialové barvivo. Přilejte do mističek a nechte opět ztuhnout v lednici.

Potřebujete to teď něčím zapít? Pak vám nemůžeme doporučit nic jiného než domácí levandulový sirup.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek