Hlavní obsah

Kontroverzní rod Kardashianů: Proč jsou tak slavní a umějí vůbec něco?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skandálům se nevyhýbají, a jejich fotky tak pravidelně plní titulní strany nejrůznějších bulvárních plátků. Jejich rodinný klan znají lidé po celém světě, ale málokdo se v nich dokáže orientovat. Proč jsou členové rodiny Kardashianů tak populární a umějí vůbec něco?

Článek

Jsou bohatí, slavní, výstřední, obdivovaní i vysmívaní. V současnosti nejznámější americkou rodinu Kardashianů proslavila televizní reality show „Držte krok s Kardashians“ (Keeping Up with the Kardashians). První díl byl odvysílán už v roce 2007 a stále se natáčejí další a další řady.

Co diváky na této netradiční rodince tak fascinuje? Asi možnost nahlédnout do nablýskaného života americké smetánky a pobavit se na cizí účet. Tito slavní exhibicionisté totiž vezmou diváky všude – na nóbl večírky, doprostřed rodinných dramat i na porodní sál. Chcete vědět, kdo je kdo?

Kris Jenner (62)

Matka rodu, která má lví podíl na popularitě celého klanu. S prvním manželem, úspěšným a bohatým podnikatelem a právníkem Robertem Kardashianem, má celkem čtyři děti: dcery Kourtney, Kim a Khloé a syna, který dostal po otci jméno Robert. Manželství ovšem nevydrželo, v roce 1991 se rozvedli a o dvanáct let později Robert zemřel na rakovinu jícnu. Již měsíc po rozvodu se Kris znovu provdala, tentokrát za zlatého olympijského medailistu Bruce Jennera, se kterým má další dvě dcery – Kendall a Kylie. I tohle manželství skončilo před dvěma lety rozvodem.

Kris byla první, kdo přišel s nápadem natáčet a zprostředkovávat rodinný život veřejnosti. Inspiroval ji k tomu televizní pořad Osbourneovi, který dával nahlédnout do domácnosti rockové hvězdy Ozzyho Osbourna. Tuto myšlenku posléze rozvinul producent Ryan Seacrest a show byla na světě.

Foto: Profimedia.cz

Matka rodu je na svůj klan profesionálních celebrit náležitě pyšnáFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (37)

Pravděpodobně nejznámější z celé rodiny je Kim, která dříve pracovala jako stylistka pro herečku Lindsay Lohan (31). Její kariéru profesionální celebrity odstartovalo soukromé erotické video, které uniklo na veřejnost v roce 2007. Kimin každodenní život sledují na sociálních sítích miliony lidí, kterým hrdě prezentuje své velké pozadí, a k jejím zajímavým počinům patří kniha vlastních selfie. S třetím manželem raperem Kanyem Westem (40) má dvě děti a pár čas od času prochází manželskou krizí.

Foto: Profimedia.cz

Kim patří mezi nejvlivnější osobnosti v oblasti módy a kosmetikyFoto: Profimedia.cz

Kourtney Kardashian (38)

Nejstarší ze sester Kourtney působí kromě vystupování v reality show jako podnikatelka, modelka a herečka. S modelem a sukničkářem Scottem Disickem (34) má tři děti, ale pár je momentálně od sebe.

Foto: Profimedia.cz

Nejstarší dcera bývá považována za nejrozumnějšíFoto: Profimedia.cz

Khloé Kardashian (33)

Neúspěšným manželstvím prošla i Khloé, která se se svým manželem, basketbalovým hráčem Lamarem Odomem, rozvedla v roce 2016 po sedmiletém soužití. Na to, že se brali po jednoměsíční známosti, spolu vydrželi celkem dlouho. Se sestrami se podílí na navrhování oblečení a má za sebou i dlouhou řadu skandálů – v minulosti byla například zadržená za řízení pod vlivem alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Tahle sestra bývala oplácaná, ovšem předloni zhubla a pětkrát týdně cvičíFoto: Profimedia.cz

Robert Kardashian (30)

Jediný syn Kris Jenner, známý jako Rob, žije tak trochu ve stínu svých slavnějších sester. V roce 2011 skončil na druhém místě v taneční show „Dancing with the Stars“ (obdoba české soutěže StarDance), od té doby ale přibral pěkných pár kilo. Dlouhodobě se potýká s cukrovkou a byl kvůli ní několikrát hospitalizován. S bývalou striptérkou jménem Blac Chyna (29) má dceru, ale ani tento vztah nevydržel, údajně kvůli opakovaným nevěrám.

Foto: Profimedia.cz

Rob zůstává se stínu svých oslnivých sesterFoto: Profimedia.cz

Kylie Jenner (20)

Nejmladší ze sourozenců, ale o nic méně vlivnější – to je Kylie. V roce 2016 byl její instagramový účet jedním z deseti nejsledovanějších na světě. Stejně jako sestry se pohybuje v módním odvětví.

Foto: Profimedia.cz

Benjamínek rodiny se má také čile k světuFoto: Profimedia.cz

Kendall Jenner (22)

Asi nejumírněnější z celého klanu je Kendall. Živí se jako modelka a v branži je velmi žádaná, za což pravděpodobně vděčí svému slavnému jménu. Před kamerami se objevuje od jedenácti let. I přesto si svoje soukromí – na rozdíl od sester – celkem chrání, alespoň co se týče vztahů.

Foto: Profimedia.cz

Kendall je žádaná modelkaFoto: Profimedia.cz

Bruce Jenner (68)

Aby byly rodinné vztahy trochu složitější, Bruce Jenner to poněkud zkomplikoval. Zařadit bývalého manžela Kris může být na první pohled obtížné. Ona je totiž on! Nebo on je ona? Otec Kylie a Kendall totiž v roce 2015 podstoupil operativní změnu pohlaví a přijal jméno Caitlyn.

Foto: Profimedia.cz

Dříve zlatý desetibojař Bruce, dnes elegantní dáma CaitlynFoto: Profimedia.cz

Tak co? Už v tom máte pořádek?

Reklama

Související témata:

Načítám