Hlavní obsah

Editorial: I naše editorka má předsevzetí. Jen nám ho neměla říkat!

Foto: Greta Blumajerová

S jakými předsevzetími vstoupíte do roku 2015 vy?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě tři dny, a svět zaplaví nová vlna předsevzetí. Davy lidí začnou hubnout, žít zdravěji, cvičit, típat poslední cigarety, křižovat se při pohledu na lahve alkoholu a podobně. Vše samozřejmě pouze dočasně :-)

Článek

Asi nejlépe to znají trenéři a instruktorky všemožných sportů – v lednu je v tělocvičnách narváno. A v únoru už opět vymeteno :-)

I v naší redakci se vyskytuje jeden budoucí sportovec – naše editorka Jana. Ano, ta Jana, která nadevše miluje jídlo, a kterou nikdo nikdy neviděl sportovat. Tedy legenda praví, že ji její přítel jednou ukecal na badminton, ale tuhle zprávu dodnes nikdo věrohodný nepotvrdil :-)

Tahle Jana má tedy v plánu začít se sportem – pravda, pro začátek si moudře zvolila sport klidnější, konkrétně tai-či. Se svým úmyslem se nám svěřila v listopadu, zhruba v době, kdy část redakce začala chodit na jógu. Nadšeně jsme ho přivítali, byť přiznávám, že skepse přece jen byla (a stále je) velká. Ale Jana říká, že její tai-či je hotová věc, od ledna prostě chodí a basta, takže pochyby nejsou na místě. Podle posledních zpráv je Jana ve finální fázi hledání vhodného kurzu, čili to pořád ještě vypadá nadějně!

Já si na Nový rok předsevzetí žádná nedávám, ale jinak mám pár stálic, které si vštěpuju celý rok. Budu víc cvičit (daří se), pořádně opráším těch pár cizích jazyků, kterými mluvím (tady se naopak nedaří vůbec), a nebudu se upracovávat až k naprostému vyčerpání (daří se se střídavými úspěchy). Bič Nového roku na mě neplatí, jediné, co mi funguje, je bič setrvalý a celoroční.

Ostatní kolegové se zatím se svými letošními předsevzetími nepochlubili. Přece jen je to celkem ošemetná věc – komu by se chtělo poslouchat celý rok kolegy, jak se jízlivě dotazují „Tak co Jani, jak jsi pokročila v tai-či?“ :-)

Dáváte si na Nový rok předsevzetí? A dodržujete je?

Přeji vám úspěšné vkročení do nového roku!

Reklama

Načítám