Hlavní obsah

Editorial: Jak to bylo s Veronikou Žilkovou

Foto: Greta Blumajerová

Poslední sloupek Veroniky Žilkové vyjde dnesFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Vím, že to zatím nevíte. Ale dnes vyjde poslední pondělní sloupek Veroniky Žilkové. A než se pod jejím odpoledním článkem rozbují konspirační teorie, mám pro vás odpověď na otázku Proč?.

Článek

„Jestli se chcete bavit o Agátě, upozorňuju vás, že to položim!“ Tak začalo mé první telefonické setkání s Veronikou Žilkovou. Nechtěl jsem se bavit o Agátě. Měl jsem v plánu nabídnout jí něco zábavnějšího – spolupráci, v rámci které by pro naše čtenářky každý týden psala svůj osobitý sloupek. Jak určitě tušíte – kývla.

Hned následující týden dorazila do redakce s obrovskou taškou plnou oblečení a nápadů: oblečení – to proto, abychom nafotili dostatečnou dávku doprovodných fotografií k jejím sloupkům; a nápadů – to proto, že vytvořit každý týden smysluplný text není snadné a ne každý umělec to zvládne. Paní Veronika jich naštěstí měla v rukávu zpravidla několik, a už tehdy jsme věděli, že ona je pro nás i pro vás ta pravá.

Foto: Marie Bartošová

Tentokrát jsme se vydali fotit módu i do závratných výšin! Poznáte, kde přesně sedí redaktorka Jana se stylistkou Veronikou?Foto: Marie Bartošová

Od 2. května 2011 napsala včetně toho dnešního 99 sloupků. Magické číslo – co říkáte? Za ty dva roky jsme spolu častokrát telefonovali, někdy i o víkendech, kdy byl alespoň trochu klid – a diskutovali jsme, o čem psát, na jaké téma se vrhnout, jestli je ta pravá chvíle přilít olej do ohně, nebo naopak zabrousit do stojatějších vod života, který každý zná. Vím, že se občas v diskusi objevily pochyby, jestli je autorkou skutečně ona. A já se, stejně jako nyní, vždy zaručil, že je. A věřte mi, že vážila každé slovo, které za tu dobu použila.

Teď ale přišla chvíle, kdy jsme se dohodli, že je potřeba jít dál. 99 kusů není špatný výsledek, ale upřímně – do nekonečna psát také nejde. Ostatně říká se, že v nejlepším se má přestat – tak proč ne teď? Možná se ptáte, jestli paní Veroniku někdo příští týden nahradí. Odpověď je NE – asi to ani nejde. Ale slibuju vám, že se brzy můžete těšit na jiné, nové projekty, které pro vás na ProŽeny.cz na jaře chystáme.

Foto: Jakub Jurdič

Na tento týden jsme si pro vás připravili malý módní kvíz. Budete moci hádat, které z krajkovaných šatů stály desetitisíce!Foto: Jakub Jurdič

Věřím, že „setkávat se“ každé pondělí byla pro vás čest stejně jako pro mě. Popravdě: větší profesionálku, na kterou je spolehnutí, mezi umělci asi ani neznám. Za chvíli – v poledne – naposledy roztančí svůj „Valčík na rozloučenou“, tak si ho nenechte ujít.

P. S.: Jaký je váš nejoblíbenější Veroničin sloupek? Můj favorit je Co pozná matka z jedné věty?.

Reklama

Související témata:

Načítám