Hlavní obsah

Editorial: O čem mluví muži, než někdo začne o sexu?

Foto: Greta Blumajerová

A o čem vydrží mluvit stále dokola váš muž?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Kolegyně Lucka připravuje na pátek článek o tématech, o kterých muži dokážou tlachat hodiny. Upřímně netuším, co tam chce psát, protože celou záležitost lze shrnout třemi slovy – o sportu, autech a počítačích.

Článek

Z druhé strany je fakt, že Lucka má možnost nasbírat pro svůj článek dostatek materiálu, aniž by vytáhla paty z domu. Její manžel je totiž ukázkovým exemplářem mužského pokolení.

Je to pár dnů, co seděl na zahrádce se sousedem. Rozhodli se, že si na netu založí sdílený dokument, do něhož budou zapisovat stav vzájemných dluhů (kdo kdy kupoval suroviny na grilování, kdo komu kdy přivezl nákup z obchodu, zkrátka kdo komu kolik dluží).

Dvě hodiny seděli metr od sebe, oba čučeli do mobilu, nejprve vyzkoušeli Google Docs, pak přešli na Dropbox, za celou tu dobu nemluvili s nikým dalším, a v podstatě ani sami se sebou. Když je Lucka konečně donutila odložit mobily, plynule přešli k debatě o sousedově autě. Konkrétně o externím topení v jeho autě a o tom, zda je napájené z baterie, nebo jede na naftu.

Podobný scénář mají jejich sousedské večery dost často – když je večírek hodně úspěšný, vylepší si ho ti dva chlapi ještě tím, že dotyčné auto jen tak cvičně potúrují. Třeba ve tři v noci. Oba pak při usínání mumlají ke svých drahým polovičkám věty typu: „Zlato, ten zvuk, to je nádhera! To musíš uznat i ty."

Nejrůznější modifikace těchto diskuzí lze zaslechnout v každé české hospodě. Co umí nový počítač, mobil, kdo si stáhl jakou aplikačku… Mluví se o tom, jaké má kdo auto, co si na něm upravil, jak mu to jede, případně proč mu to sakra najednou nejede. Na to navazují monology o stavu českých silnic, které podle diskutérů obvykle mohou za to, že jejich plechový bratr nejede.

Vjel jsem tam a tam, zas to tam bylo zasekaný, pak to zavřeli, protože to ti idioti neopravili, už to měli dávno opravit, ale vykašlali se na to, sem to musel objet, a co se stalo? Zase díra, auto v háji, policajti za rohem, a ještě jsem dostal pokutu!

Když jsou muži hotovi s auty a výpočetní technikou, přecházejí ke sportu. Dva bratři kolegy Michala například hodiny rozebírají to, čemu Michal říká „fotbalová šance“. Přijdou s tátou ze zápasu a pustí se do teoretických úvah o tom, co by se stalo, kdyby to ten vůl kopl jinam, kdyby si nenaběhl tak blbě, ale trochu u toho přemýšlel, protože je přece úplně jasný, že to, jak to kopl, bylo úplně na prd, to prostě do brány padnout nemohlo, to ví každej pitomec…

Copak o to, já mám tyhle mužské debaty docela ráda. Ale stejně je vždycky paráda, když se chlapi pustí do jiného tématu. Jako třeba dědeček jedné naší kolegyně. Ten ze všeho nejradši vypráví o sexu. O tom dokážou s babičkou velmi otevřeně hovořit hodiny – před celou rodinou!:-) Babička se vždycky celá rozzáří a diskusi otevře větou: „To já tak, když děda spí, lehnu k němu, chytnu ho za ptáka, a je to!" A to je teprve téma!:-)

O čem ze všeho nejvíc mluví vaši muži?

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Načítám