Hlavní obsah

Editorial: Ples je jeden velký stres. Pro ženy obzvlášť!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Když jde na ples muž, má zhruba dvě touhy. Tančit co nejméně, zato pít co nejvíce. Ale ženy? Ty od plesu mají úplně jiná očekávání... A promítají se samozřejmě i v přípravách!

Článek

Několik těch plesů, a zejména přípravy na ně už mám za sebou. A můžu potvrdit, že mužská agenda se od té ženské až diametrálně liší.

Vypozoroval jsem, že zatímco muže zajímá, jestli nemusí řídit (aby mohl pít), kdo tam bude (aby měl s kým pít), kde má košili (vyžehlenou), kde má boty (kam jste mu je „zase“ – loni – dala, přičemž dotaz je následován vzdechem, že si je musí umýt a nakrémovat), a kolik tanců musí odkroutit (aby měl splněno), ženy mají jiné záležitosti k řešení, které ovšem vyžadují měsíční přípravy.

Jak se nalíčit: Denní líčení z práce (pokud se tedy sem tam vyskytuje) nestačí, na ples to bez make-upu nejde. Takže co teď? Musí proběhnout pečlivá rešerše na internetu a konzultace s kamarádkami. A to nemluvím o účesu a nehtech...

Nohy:Nechci sahat nikomu do svědomí, ale je zima, období kalhot... a ty přece jen nějaký ten chloupek snesou, že? V přírodních kamaších parádu ale neuděláte. Do sprchy a oholit.

Co na nohy:Drobnější dámy jsou nešťastné, že je ve vysokých podpatcích budou bolet brzo nohy, vyšším ženám je zase líto, že když si vezmou vyšší lodičky, budou vypadat jak pátračka v akci. Řešení neexistuje. Holt ples, zatněte zuby a spravte si náladu nákupem nového páru. A málem bych zapomněl... Jak se vlastně na těch podpatcích správně chodí?

Šaty:Ty nejhezčí jste měly na sobě už loni, druhé nejhezčí předloni. A jste přesvědčené o tom, že si to VŠICHNI pamatují. Jde se opět na nákup.

Prsa: Pokud už máte nějakou podprsenku do šatů, patrně má dny slávy za sebou. A pokud ne, tak vykukuje z šatů (vpředu nebo vzadu) nebo vám bez ramínek až příliš kamarádí se zemskou přitažlivostí, případně vám z hrudníku udělá placku (ale nepadá!).

S posledním problémem vám naštěstí tento týden pomůžeme. Navštívili jsme odbornici na podprsenky Helenu Konarovskou, která nám přímo na jedné z vás ukázala, jaké prádlo vybrat do šatů bez ramínek, do varianty s královským výstřihem nebo jakou podprsenku zvolit, když milujete krajku. Speciální video na ProŽeny.cz najdete už ve čtvrtek.

Byl jsem tam, natáčení (opět) stálo za to a vy se máte na co těšit. A do té doby si, prosím, užívejte klidné dny, plné třeba právě příprav na ples. Vlastně, chystáte se letos na nějaký?

Reklama

Načítám