Hlavní obsah

Editorial: Počasí? Největší celebrita!

Foto: Greta Blumajerová

Počasí je největší celebrita ze všech...Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Počasí je největší celebrita. To vám potvrdí každý novinář. Žádné jiné téma se na předních stránkách novin neobjevuje tak často.

Článek

Každý regionální redaktor ví, že počasí je třeba neustále sledovat. Ranní pohled do předpovědi mu totiž naznačí, jestli bude šéf z Prahy za půl hodiny volat požadavek na fotku krásných děvčat ideálně nahoře bez slunících se na koupališti, nebo bude muset shánět houbaře v pláštěnkách, juchající nad košem plným hřibů.

Počasí zajímá nás všechny. Někoho z důvodů čistě profesních (třeba silničáře, energetiky nebo zaměstnance leteckého průmyslu), jiní ho sledují z důvodů volnočasových. Sem patří třeba amatérští piloti, chytači bronzu nebo… zahrádkáři. Ano, už jsme zase u toho :-).

Pro mě je předpověď počasí zásadní. Musím totiž nutně vědět, jestli na zahradě u mé chaty vzdálené od Prahy 100 kilometrů prší, či nikoli. Od toho se odvíjí můj víkendový program, úspěšnost při hnojení trávníku a další věci mimořádného významu. Abych nabyla co možná největší jistoty, stáhla jsem si dnes do mobilu hned čtyři aplikace s počasím. Dvě jsem rovnou smazala, protože jsem je nepochopila. Jedna je krásně přehledná a čtvrtou, slibující i zaznamenávání deště, hodlám studovat tak dlouho, dokud ji nepochopím.

Počasí je zásadní i pro kolegyni Natalii, která připravuje naši novinku – článek s nápady na outfity, které unosíte tento týden. Připravuje ho zhruba od středy. Ve čtvrtek odpoledne se už k hotovému textu vrací, protože se předpověď trošku změnila. Ve chvíli, kdy celý text předělá, předvedou meteorologové další obrat. V pátek už Natalie vypouští výhradně nepublikovatelné výrazy a pracovní týden zakončí informací, že pokud po ní budeme chtít ještě jednu jedinou změnu, vyskočí z okna.

A tak je zkrátka možné, že ve chvíli, kdy budete číst její dnešní článek, bude ona predikce už zase někde jinde. Tak jí to prosím odpusťte. Do poslední chvíle dělala, co mohla :-).

Přeji Vám příjemný týden

Reklama

Načítám