Hlavní obsah

Editorial: Redakce? Tvoříme uzavřený ekonomický systém!

Foto: Greta Blumajerová

Vzájemný obchod nám v redakci kvete!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je fajn, když mají vaši kolegové koníčky, ze kterých můžete vesele profitovat. U nás v redakci se to poslední dobou sešlo přímo luxusně.

Článek

Máme tu Gretku, která krásně fotí. Takže kdykoli chce kdokoli pěkné fotky, vyfotit se s dětmi nebo jen tak, stačí přejít do vedlejší kanceláře a poprosit :-) Greta proslula tím, že na jejích fotkách vypadají hezky i lidé naprosto nefotogeničtí (například já :-)), a tak je o její služby velký zájem!

Potom tu máme Natalii, která před pár měsíci propadla novému koníčku – výrobě kosmetiky –, což je v ženské redakci i poměrně slušný podnikatelský plán! Zatím „vaří“ zinkovou mast a plánuje osvěžující sprej na obličej, na který už tu má zástup zájemkyň.

Jana s Renatou mají pod palcem zahradní aktivity. Naprosto přesně vědí, kde mají co zajímavého, kolik to stojí, kde se co vyplatí koupit i kdy se to vyplatí koupit. Obě navíc svůj zájem rozšiřují i na další související produkci (například zahradní nábytek), takže fungují jako jakási kartotéka obchodních nabídek.

A pak tu máme Káťu. Káťu a její nezapomenutelné „kejky“. Kačka totiž kromě toho, že má na starosti rubriku Recepty, peče s kamarádkou cupcakes pod značkou Sweets´n´Sins. A právě její výtvory nás provází všemi důležitými (nejen) redakčními okamžiky. Začalo to narozeninami kolegyň a kolegů. Pak jsme si u Káti zvykli objednávat kejky na různé domácí oslavy, a nakonec jsme došli k tomu, že si je objednáváme prostě jen tak. Naposledy jsme jich spořádali hromadu během Michalových rozlučkových večírků.

Kromě toho nám tu bohatě kvete i výměnný obchod. Tak například já jsem v pátek výhodně směnila borovici (nálet za Michalovým domem) za přepravku barvínků (divoce rostoucích v lese za mojí chatou). Spolu s barvínky se do Prahy vezly i vlčí boby, výhodně prokšeftované s Janou za bílé řetězovky. K tomu všemu ukecáváme Michala, aby na mateřské rozjel byznys se svými famózními makronkami a dorty.

Už v podstatě stačí, aby se některá z kolegyň naučila šít a jiná vyrábět šperky, a můžeme vytvořit uzavřený ekonomický systém, zcela nezávislý na vnějším světě! Jak jste na tom vy? Máte kolem sebe šikovné lidi, kteří dokážou něco, co vás činí šťastnými?

Přeji vám krásný týden!

Reklama

Načítám