Hlavní obsah

Editorial: Také vedete své soukromé války?

Foto: Greta Blumajerová

Jaké vnitřní konflikty řešíte nejčastěji vy?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Byť ve světe zuří celá řada konfliktů, které by rozhodně neměly unikat naší pozornosti, občas je docela zábavné podívat se na konflikty mnohem menšího významu, které zuří pro změnu v duši většiny z nás.

Článek

Michal tu před týdnem psal o tradičním sporu, který s železnou pravidelnosti vypuká v myslích žen, když se ráno věnují nezbytné kontemplaci před šatní skříní. Sukni, nebo kalhoty? Podpatky, nebo milosrdnější placky? I když už se nakonec nějak rozhodnou, během dne se přidávají další dilemata.

Nedávno jsem se cestou do práce stavila v pekárně, a když jsem zjistila, že moje oblíbené makovky už jsou fuč, zasekla jsem se pohledem na vdolcích s povidly a tvarohem. Rozhořel se intenzivní, ale velmi krátký konflikt – o minutu později jsem sympatické paní za pultem oznámila, že dnes zhřeším. Ta milá prodavačka mě obratem informovala, že ona zhřešila před pár dny. Byť má zdravotní problémy, podlehla sladkému kousku, který je pro ni zapovězen. Následovaly dva dny pekla.

Uklidnila jsem ji vyprávěním o nejmenované kolegyni (pravidelní čtenáři editorialu už možná vědí, o kom mluvím :-)), jejíž tělo nesnáší laktózu, a která miluje šlehačku. Paní prodavačku to očividně potěšilo – to vědomí, že není sama, kdo občas vede válku se svým nezodpovědnějším já a sem tam prohraje.

Pak jsou konflikty méně úsměvné – týkají se vztahů, zdraví, rodiny… Řešíme je všichni. Více či méně často a více či méně úspěšně, ale bez výjimky. Vaše vlastní souboje za vás nikdo nevyhraje – my vám můžeme jen poradit, zkusit vás nasměrovat. A tento týden se o to pokusíme hned několika články.

Dnes si například můžete nastudovat triky, které vám pomohou udržet na uzdě kalorie. Lucka zase napsala skvělý článek o tom, proč se ženy občas nemohou odpoutat od svých ex. A doporučuji i Evin text o tom, jak poznat, zda je váš potomek jen nesnesitelný puberťák, nebo ho trápí vážná duševní nemoc. Snad vám naše informace při řešení vašich vnitřních konfliktů alespoň trochu pomohou.

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Načítám