Hlavní obsah

Editorial: Test make-upů? Bylo tu dost dusno!

Foto: Greta Blumajerová

Renata je se svými testy čím dál nebezpečnější!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Kolegyně Renata si minulý týden střihla krásnou etudu na téma Jak si během jediného dne udělat nepřítelkyně hned ze tří kolegyň najednou. Jak se jí to podařilo?

Článek

Renata má u nás na starosti testy všeho možného. O jejím systematickém ničení našich žaludků už jsem tu psala několikrát. Její profesionální zájem se ale nedávno částečně přesměroval do sféry kosmetického průmyslu, a tak bylo jen otázkou času, než bude muset některá z nás nastavit kůži.

Den D přišel minulý týden. Renata testovala dlouhotrvající make-upy. Opravdu vydrží tolik, kolik nám výrobci naslibovali v reklamách? Pro svůj pokus potřebovala tři tváře žen zhruba ve stejném věku. Žen, které by se navíc nechaly vyfotit – a fotografování je věc, kterou tu kromě Michala nikdo moc nemusí :-).

Takové adeptky jsme v našem kolektivu našli tři. Produkční Katka to odmítla rovnou – její trpělivost asi Renata vyčerpala při natáčení videa o 15 skvělých způsobech, jak si otevřít pivo. Redaktorku Klárku a fotografku Gretu ukecala. Nebo to aspoň tvrdí – je fakt, že od tohoto bodu se verze trochu liší.

Když Greta zjistila, co přesně se od ní očekává, okamžitě obvinila Renatu z toho, že ji oklamala. Prý jí nikdo neřekl, že se bude fotit! A pak vypuklo divadlo. Rozzuřená a pečlivě nalíčená Greta lítala mezi svým stolem a fotoateliérem jak čarodějnice na sabatu, těsně následovaná Renatou s nasazeným cvikrem, která trvala na tom, že musí pravidelně kontrolovat kvalitu jejího make-upu. Všichni ostatní členové redakce uskakovali z cesty. Gretu neobměkčilo ani to, že jí Renata přisoudila nejméně krycí (rozuměj: nejlehčí) make-up, který byl navíc nejdražší.

Jediný, komu trvalo určitou chvíli, než pochopil vážnost situace, byla editorka Sabina. Ta prohlédla až ve chvíli, kdy Greta v odpověď na její dotaz „Greto, vy se dneska chováte nějak divně“ zpoza stolu vyprskla: „Neumím komunikovat pod tlakem!“. Sabina, druhou profesí psychoterapeutka, se moudře stáhla. Greta je sice malá, ale vzteklá :-).

Myslím, že pro další testy asi Renata s Gretou počítat nemůže. Počet členů, které má pro své pokustónství k dispozici, tak stále řídne. To vás ale trápit nemusí – vy si můžete výsledek jejího odhodlaného snažení přečíst už dnes od 12 hodin! :-)

Užijte si babí léto!

Reklama

Načítám