Hlavní obsah

Editorial: Vánoce? Zatím jen tloustneme a jedeme ve fialové

Foto: Greta Blumajerová

Fialová a stříbrná, to jsou naše barvy!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční úsilí v redakci vrcholí. Což mimo jiné znamená, že už jsem ochutnala asi dvacet druhů cukroví, zamilovala se hned do několika dekorací a utrpěla nejednu psychickou újmu.

Článek

Z kolegyně Renaty se během několika měsíců stala expertka na tvorbu ve stylu „Udělej si sám“. Fakt je, že je to částečně moje vina – jakožto velká milovnice různých dekorací a cetek obdivuju lidi, kteří si takhle krásné věci umí vyrobit. Já to neumím. Tedy zatím. A tak jsem celou situaci vyřešila tím, že když uvidím nějaký krásný kousek, pošlu ho na ukázku Renatě, a ona vyrobí nejen tenhle konkrétní, ale i další podobné, a napíše o tom článek.

A já pak vzdychám obdivem nad výsledkem jejího snažení, a čas od času od ní dokonce nějaký kousek dostanu jako dárek! Takhle už Renča vyráběla mimo jiné dekorace z vánočních vykrajovátek a formiček, adventní kalendáře, dekorací z kamínků nebo originální misky.

Její výtvory miluju mimo jiné i proto, že máme společnou zálibu nejen ve stříbrné, ale hlavně ve fialové barvě! A Renča skoro vždycky něco fialového nebo stříbrného použije :-). Dělá to dokonce tak pravidelně, že už z ní náš fotograf Kuba začíná být nešťastný. Nedávno se jí ptal, jestli by neměla nějaké pěkné pozadí, které by použili. Renata odpověděla, že by jedno měla. Kubovi stačil jeden rychlý pohled, aby odtušil: „Aha, předpokládám, že bude asi fialový, že jo?“

Kuba má možná pocit, že neustále fotí něco fialového, ale mně to rozhodně nevadí. Dnes odpoledne totiž vyjde článek o dekoracích, kterými můžete nahradit stromeček, a tam je jedna, po které toužím. Renata jí soukromě říká „můj stánek s kýčem“ a odmítá ji vydat. Prý bez ní nemůže žít. Určitě poznáte, o kterou jde.

Bohužel, není to jen Renatin stánek s kýčem, který mi nedává spát. Také už několik týdnů neplánovaně tloustnu. Dvakrát týdně vám přinášíme tipy na skvělé vánoční cukroví, což znamená, že se v naší redakční kuchyni prakticky neustále nějaké vyskytuje. A stres z předvánoční honičky většina z nás (včetně mě) zahání právě jeho uzobáváním.

V kuchyni také trůní krásný perníkový adventní věnec, který nám připravila Jitka Míchalová, která pro vás natočila skvělé video o zdobení perníčků. Věnec je skoro celý pokrytý lahodnou polevou, kterou miluju víc než samotné perníčky. Tak nějak jsem předpokládala, že ho sníme. Když jsem tenhle návrh přednesla Michalovi, málem mě prohodil oknem redakční kuchyně :-)

Věnec se tedy sníst nesmí, což mi trhá srdce vždycky, když kolem něj v kuchyni projdu. Obvykle se pak musím uklidnit nějakým kouskem „povoleného“ cukroví ...a zbytek už znáte.

Jasně, dělám si trochu srandu :-) Jinak nám tu také hoří vonné svíčky, máme tu barevné jmelí a Michal si do toho postupně staví městečko ukryté v adventním kalendáři s legem. Je to fajn.

Chcete se k našemu vánočnímu třeštění přidat? Přihlaste své vánoční dekorace do naší nové fotosoutěžea vyhrajte 3 dárkové balíčky od ProŽeny.cz!

Já vám prozatím přeji příjemný předvánoční čas a odcházím si do obchodu koupit stříbrný etažér a SPOUSTU fialových a stříbrných ozdob, které na něj nacpu :-).

Mějte se hezky!

Reklama

Načítám