Hlavní obsah

Editorial: Lžeme svým nejdražším. No a co?!

Foto: Greta Blumajerová

Zalhaly jste někdy partnerovi?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Redaktorka Lucka dnes píše o tom, jak mohou malé neškodné lži vylepšit váš vztah s partnerem. Konečně někdo řekl nahlas to, co už stejně všichni dávno víme, že?!

Článek

Bez občasných malých lží by nás na této planetě žila nanejvýš polovina (tedy – ne že by to byla tak strašná představa). Násilnou smrtí by totiž vymřela velká část žen, která má za manžele úzkostlivé pedanty. Vypnula jsi před odchodem tu žehličku? Zavřela jsi vodu na záchodě? Zhasla si děcka v pokoji? Ale jistě, miláčku, to víš, že jo! Jistá si tím sice nejste ani trochu, ale pokud nechcete, aby váš drahý otočil auto v půlce cesty za příbuznými a vydal se to domů překontrolovat, nic jiného vám nezbývá.

Další velmi ošemetnou oblastí je péče o rodinný, případně rovnou partnerův vůz. Pokud se vám ho náhodou podaří odřít nebo mu způsobit jinou újmu, základní pravidlo zní: Všechno popřít! Vzápětí doporučuji přejít do protiútoku: To musel být nějaký idiot na parkovišti! A dokud vás chlap nebude držet pod krkem přišpendlenou na stěně, za žádných okolností z téhle taktiky neslevujte. Nebo to u vás bude vypadat jako v tomhle vtipu.

Jeden muž říká druhému:

„Člověče, manželka se mi vybourala v autě. Ráno si ho půjčila, a za hodinu ho úplně roztřískala.“

„Proboha, a stalo se jí něco?“

„Ještě nic. Pořád je zamčená v koupelně.“

Ano, je to vtip, ale vztah mužů k jejich plechovým miláčkům není radno podceňovat. A pak je ještě pár dalších oblastí, v nichž je lhaní běžnější, než si muži myslí. Například velká část českých dcer mezi 15 a 18 lety s nikým nechodí. A když už chodí, jde výhradně o vodění se za ručičku a sem tam nesmělou pusu. Opravdu, ale opravdu mezi nimi nedochází k ničemu vážnějšímu.

Obrovské množství lidí se také v určitou chvíli vyskytovalo úplně jinde, než si jejich partner myslel (nemusí přitom jít nutně o nevěry a podobné neplechy, jen se třeba prohodí časový úsek, který jste věnovala nákupu nových bot, s tím, během kterého jste v trafikách pátrala po jeho oblíbeném motoristickém časopise, který jste nakonec bohužel nesehnala). A když už jsme u těch nákupů – jenom naprostý blázen by na dotaz „A kolik tě tyhle nový lodičky stály?“ odpověděl pravdu!

A nakonec tu máme ještě dvě lži, které – co se četnosti použití týče – strčí všechny ostatní do kapsy. První z nich tvoří odpovědi na dotaz „Byl někdo lepší než já?“, a ta druhá zní: „To nevadí, to se prostě může stát.“ :-)

Zalhaly jste někdy partnerovi?

Přeji Vám příjemný týden!

Reklama

Načítám