Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Chlapi a oslavy? Mají to 7x jednodušší!

Foto: Mona Martinů

Nejlepší je slavit narozeniny ve smíšeném kolektivuFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslím si, že velkou výhodu při oslavách mají muži. Oni si ty svoje narozeniny prostě báječně užijou! Netrápí se tím, že je jim o rok víc, protože muži nestárnou, ale zrají jako víno. Neřeší nákup jídla a pití na narozeninovou oslavu, to za ně vyřeší partnerka. Minimálně nákupním seznamem. Pokud je muž momentálně single, tak za něj občerstvení vyřeší v restauračním zařízení, kde se koná narozeninová pánská jízda.

Článek

Mužům je jedno, co si v den narozenin oblečou a co mají na hlavě. Upřímně: neznám dospělou ženu, která by nechtěla TEN den vypadat co nejlépe.

Mužům je obvykle jedno, jaký narozeninový dárek dostanou. Netrnou napětím, jestli se pod vkusným balicím papírem schovávají drahé hodinky, nebo žertovná kasička s nápisem „Šetřím na sex!“. V životě jsem nepotkala muže, který by po rozbalení dárku protáhl obličej a volal mamince, jak nemožný prezent obdržel. Plačící kamarádku jsem už zažila. Očekávala šperk, nebo alespoň knížku, vybalila sadu nářadí do domácnosti. Na obranu jejího manžela musím říct, že bylo růžové.

Muži na rozdíl od žen neřeší, kdo na ně zapomněl s gratulací. Pokud jim kamarád nepošle SMS sám, zavolají mu: „Hele, dneska večer slavím narozeniny, tak se koukej ukázat U Kaštanu!“ A je to.

Mužům je poměrně jedno, jestli vyrazí slavit narozeniny do hostince s igelitovými ubrusy, kde je vrcholem kuchařova umění nakládaný hermelín a utopenec. Hlavně ať je dobrá parta! Řekla bych, že my holky místo na oslavu vybíráme pečlivěji – už kvůli kamarádkám, které zásadně večeří jen listový salát.

Ve výhodě jsou muži i při oslavě samotné. Jejich nejbližší tak nějak dopředu počítají s tím, že se oslava s kamarády protáhne do ranních hodin a muž dorazí ve stavu poněkud zdevastovaném. Vždyť slavil narozeniny! Ti šťastnější muži dokonce ráno dostanou česnečku, růžový prášek, sklenici vody a obklad na čelo. Případné děti mají zákaz tatínka budit, protože „je moc unavený a není mu dobře“.

A teď si představte, že se na oslavě narozenin společensky unavíte vy! Děti se dožadují snídaně, manžel nechápavě kroutí hlavou nad vaším pozdním návratem a vůbec mu nepřipadá veselé, že jste v noci zpívala na chodbě. Natož, aby vám připravil silný kuřecí vývar.

Tak snad nezbývá než narozeniny slavit společně! Jak říkají ekonomové: využít synergického efektu. Spojit příjemné s užitečným. Příští narozeniny oslavím ve smíšeném kolektivu. V restauraci si asi objednám salát, ale příteli z talíře nenápadně ujím polovinu hranolek (ty jeho moje kalorie neovlivní).

Letím, šéf slaví narozeniny, musím urvat chlebíček s vajíčkem! Á, už jdou kolegové z IT a nesou spoustu žertovných dárků! Jdu se bavit. S muži je totiž legrace.

Reklama

Načítám