Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Jsem pro holení. Všude!

Foto: Mona Martinů

Trendem 21. století je holit se! A to platí pro muže i ženy!Foto: Mona Martinů

Reklama

Holit, nebo neholit? To je téměř kardinální otázka! Volám: Holit! Nejen v létě. Holit stále! Doby, kdy holení bylo doménou mužů (a šlo jenom o strniště na tváři), jsou dávno pryč. Hladká a pěstěná pokožka sluší všem – bez rozdílu pohlaví. I když i tady platí: všeho s mírou.

Článek

Věděli to už ve starém Egyptě, kde došli s hygienou tak daleko, že si holili i hlavy. Tak to úplně nemusím, i když těch oholených hlav kolem sebe vídám docela dost. To mě trochu na mužích mrzí, že rezignovali na docházku ke kadeřníkovi a raději si přejedou hlavu mašinkou.

Oholená mužská hlava je samozřejmě hezčí než ta s přehazovačkou, ale proč si vlasy holí i ti (zatím) vlasatí? A znám jich dost. Podobně jako vousatých. Několikadenní strniště by ještě před dvaceti lety bylo považováno za hygienickou chybu, dnes je IN. Jo, a všimli jste si, že strniště nejraději nosí muži, kteří mají na tváři spíš chmýří?

Vousy jsou vůbec taková legrační věc. V životě jsem chodila jen s jedním vousáčem (zdravím Václava), který si pěstoval takový ten klausovský knír. Sice vypadal elegantně, ale líbat smetáček mi trochu vadilo. A to nemluvím o jiných intimních aktivitách. Chtělo se mi spíš smát než vzdychat blahem. Hrozně to lechtá!

Dámy, ruku na srdce: i nám pod nosem taky sem tam něco vyraší. Dneska je ale přece tak snadné zajít na depilaci nebo si koupit depilační vosk! Bacha na ně, potvory!

Co se zbytkem těla? Kdo a co má holit? Tak třeba podpaží. Hlasuji za rovnost pohlaví. Dámy a pánové, oholte se. Oholené podpaží u mužů možná není až tak samozřejmé, ale rozhodně je hezčí a voňavější. Umíte si představit Davida Beckhama s houštinou chlupů v podpaží? Fuj, úplně se mi udělalo zle. Holky, zkuste toho vašeho přemluvit, ať se oholí, uvidíte, jak mu to bude slušet! Jo, a o nás nemluvím, my se přece holíme všechny!

Kde si nejsem s holením až tak jistá, je mužská hruď. Pokud je i „mužná“, může být přiměřený porost zatraceně sexy. Ale musí to být tak akorát. Máte-li doma chlupáče, tak si o mně možná (určitě) pomyslíte něco nehezkého. Ale mně se to fakt nelíbí. Představa, jak se mi obličej ve vášnivé chvíli noří do chlupaté deky, brr.

Co tam dole? Holíte, neholíte? Upravený ženský klín by měl být povinný. Už kvůli návštěvám veřejných koupališť. A pánové, pro vás to platí taky. No, nešklebte se, žijeme v 21. století a nemůžeme ignorovat módní trendy. V neposlední řadě lze s oholenými intimními partiemi zažít spoustu legrace (a vzrušení) při sexu. Nemusíte to hnát do extrému jako herci z pornofilmů, ale nějaký ten chloupek obětujte. Uvidíte, jak prokouknete! Netvrdím, že kvalita sexu souvisí s ochlupením, ale zkusit to můžete, no ne?

Bacha při holení, ty partie jsou citlivé :o)!  A jak to vidíte vy?

Reklama

Načítám