Hlavní obsah

Fantastická proměna zahrady u moderního domu v Průhonicích

Foto: Televize Seznam

Foto: Televize Seznam

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V moderní průhonické zástavbě u zbrusu nového domu s bazénem vznikala nová zahrada doslova z ničeho. Dana Makrlíková a její tým z pořadu Televize Seznam Mistři zahrad se návrhem trefila do vkusu majitelů. Pak už nic nebránilo v tom, aby se začalo s přípravami a samotnou realizací.

Článek

„K modernímu krásnému domu, jako je tento, bylo nutné vytvořit vzdušnou zahradu, moderní, plnou barev a trvalek. Museli jsem také řešit odstínění od sousedů, aby na zahradě bylo dostatek soukromí,“ komentuje zahradní proměnu Dana Makrlíková.

V zahradě byly proto použity cypřišky a také stálezelené nádherné bobkovišně.

Dana do nejspodnějšího místa zahrady vymyslela posezení s dubovými lavicemi a podél celého úzkého pásu okolo domu a v přední části zahrady vymyslela nášlapy z betonových obrubníků, které jsou velmi levné a efektní a celou zahradu propojí.

Tým zasadil také nízké trávy – carex, peniseta, sesleria, magnólie či třešně. Zkrátka vše, co se do moderní zahrady hodí.

Nové díly pořadu plného zahradních tipů, proměn a praktických rad můžete sledovat každou sobotu od 16:45 hodin na Televizi Seznam, reprízu pak v neděli 10:15. 

Reklama

Související témata:

Načítám