Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Fazolky s vejcem, jsou osvědčená kombinace. Když je ale smícháte s okurkou a zálivkou a přidáte pinie, získáte luxusní salát.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g fazolových lusků
  • 1 ks cibule
  • 1 ks salátové okurky
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce piniových semínek
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
Článek

Postup

01.

Fazolky očistěte, přepulte a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a zchlaďte.  

02.

Oloupanou cibuli a okurku nakrájejte na tenká půlkolečka. Vejce uvařte natvrdo a překrájejte na osminky.

03.

V míse promíchejte fazolky, cibuli a okurku s olivovým olejem a octem. Salát rozdělte na talířky, poklaďte vejci, osolte, opepřete a posypte piniovými oříšky.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie796,23 kJ
Bílkoviny8,66 g
Tuky12,81 g
Sacharidy9,94 g
Sůl1,69 g
SAFA2,67 g
Vláknina3,02 g
Cukry4,55 g

Načítám