Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Zapomeňte na kantýnu, s námi si připravíte zdravější, chutnější a  levnější oběd do práce! Fazolový dip se sušenými rajčaty!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
K podávání
  • 1 ks řapíkatého celeru
    9
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks paprik
  • 1 ks okurky
  • 4 ks cherry rajčat
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Fazole rozmixujte se sušenými rajčaty, olejem, hrstí čerstvé bazalky a citronovou šťávou (zkuste dát nejdříve jen polovinu a postupně přidávejte) na hladkou pastu. Podle chuti osolte, opepřete a případně okyselte.

02.

Nakrájejte si čerstvou zeleninu, kterou si můžete dip rovnou i nabírat.

Tip: Pikantnější chuť můžete přidat do dipu česnek nebo chilli.

Související témata:

Načítám