Hlavní obsah

Fénování frčí, a nejen vlasů! Odfoukněte špínu i bakterie

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fén si asi spojíte především s vysoušením vlasů, ale to není ani zdaleka všechno, co umí! Tento elektrický pomocník najde uplatnění při úklidu, nebo třeba když vás tlačí boty. Objevte další možnosti v našem videu.

Článek

Najdete ho snad v každé domácnosti. Tam, kde je více žen, hlučí možná každé ráno. Řeč je o fénu neboli vysoušeči vlasů. Je jedno, jestli máte malý cestovní, nebo designový výkonný – důležité je, že „funí“ teplý vzduch. Toho se dá využít nejen při úpravě vlasů, ale v mnoha jiných směrech.

Podle rad kadeřníků vlasům svědčí středně teplý proud vzduchu. S tímto nastavením jsme nejvíce uspěli i my při našem experimentování v domácnosti. V mnoha případech jde totiž o jemné nahřátí povrchu, nebo naopak podkladu fénované věci. Teplý vzduch využijete i v oblasti dezinfekce – tam, kde fénem vysušujete přebytečnou vodu, zabraňujete množení bakterií a plísní.

A ještě něco: z bezpečnostního hlediska nikdy nezapomínejte, že jde o elektrický přístroj, který nesmí přijít do přímého kontaktu s vodou.

Máte rádi alternativní používání různých věcí? 

Související témata:

Načítám