Hlavní obsah

Fotky pánského nádobíčka? Ženy o ně vůbec nestojí!

Foto: Thinkstock

Mobilní telefony jsou dnes běžnou součástí flirtování. Ale tak trochu se občas vytrácí romantikaFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné nadbíhání či romantika. Hezky rovnou na věc! Tak by se dal popsat nový trend flirtování, takzvaný sexting. Jde o posílání selfie fotek, kde jsou vidět intimní mužské partie. Na jaké ženy to zabírá?

Článek

Místo milostné esemesky vám přijde na mobil fotka. Když ji otevřete, díváte se na detail penisu vašeho protějšku. Vyděsí vás to? Znechutí? Přijde vám to divné, nebo to pokládáte za sexy? Možné jsou nejspíš všechny varianty.

Fenomén pro nevěrné

Pravdou je, že ti, co stále praktikují klasické randění, nejspíš mezi rozesílače penisů nepatří. Podle průzkumu seznamky pro zadané Victoria Milan je to totiž doména spíš záletných mužů a žen a také internetového seznamování. Z 2500 vyzpovídaných žen jich totiž 72 procent už v minulosti nějakou selfie penisu obdrželo.

Zajímavé je, že ani nevěrnicím se ale detail velmi často ztopořeného údu příliš nelíbí. „Zatímco nevěrní muži si možná myslí, že záletným ženám jde v první řadě o penis, zdá se, že jsou stále spíše tradičně nakloněny romantice, i když se to týká moderních výstřelků, jako je fenomén selfie. Více než třetina žen tedy stále dává přednost detailu tváře, která vyjadřuje vášeň a touhu po sexu,“ říká ředitel a zakladatel seznamky Sigurd Vedal.

Foto: Thinkstock

Některé fotografie, které muži svým vyvoleným posílají, jsou hodně odvážnéFoto: Thinkstock

Jaké fotky tedy ženám připadají sexy? I na to se průzkum zaměřil:

  • 91 procentům dotázaných žen se selfie penisu nelíbí
  • 16 procent žen dává přednost fotce celého nahého těla
  • 28 procent upřednostňuje fotku penisu, ovšem pojatou humorně (například s dárkovou mašlí)
  • 11 procent pokládá za sexy zrcadlovou fotku s obnaženým mužským hrudníkem
  • 36 procent žen má rádo fotku tváře s očima plnýma touhy

Sex ano, city ne

To, že se fotografie penisu ženám až tak nelíbí, nepřekvapuje ani odborníky na vztahy. „Obecně platí, že zatímco muže vzrušuje pohled především na jednotlivé ženské partie, jako jsou například prsa, zadeček či nohy, ženy vnímají mužské tělo spíš komplexně,“ říká kouč partnerských vztahů Barbora Sedláková ze Školy pro ženy.

Foto: Thinkstock

Fotka mužských intimních partií na někoho může fungovat, většina žen ale dává přednost poněkud obecnějším snímkůmFoto: Thinkstock

Překvapivé prý není ani to, že jde o trend především mezi nevěrnými lidmi. „Pokud muž ženě takovouto fotku pošle hned na začátku vztahu, dá se očekávat, že mu jde doopravdy především o sex, ne o emoční propojení. Nejedná se rozhodně o projev úcty. Vždy ale záleží i na okolnostech, které za odesláním fotky stály. A na těch se podílí i žena,“ vysvětluje Barbora Sedláková.

Právě ženy jsou totiž ty, které udávají při svádění směr a hranice. „Chování mužů je tak v podstatě jen zrcadlením toho, jaké signály žena vysílá,“ říká Barbora Sedláková. Tyto selfie tak většinou zabírají především na ženy, které nehledají vážný vztah, jde jim spíš o povyražení, krátkodobé a nezávazné potěšení.

A co vy? Už vám někdo takovou fotku poslal?

Reklama

Načítám