Hlavní obsah

Francouzská manikúra je zpět! Jak se nosí?

Foto: Valeri-Potapova, Shutterstock.com

Foto: Valeri-Potapova, Shutterstock.com

Reklama

Klasická francouzská manikúra hlásí comeback mezi celebritami i na Instagramu. Jak nosit bílé konce na nehtech v roce 2019? Vkusně.

Článek

Kolem roku 2000 byla francouzská manikúra vrcholem stylu, ale postupně se začala stávat synonymem levně vypadajících a nevkusných nehtů – pokud mluvíme o gelové variantě. Jak se to stalo, že se z definice elegance proměnila v definici nevkusu?

Přičítáme to hlavně faktu, že takto upravené nehty začal nosit každý, hlavně aby byly co nejdelší a bílý pruh co nejsilnější. Obchody začaly nabízet i nehty nalepovací, a bylo po eleganci. Nicméně, je to jeden z trendů, který nikdy nevymizí, ale transformuje se. Jak nosit „francii“ vkusně v roce 2019?

Babyboomer i francouzská manikúra

Pokud se vám po francouzské manikúře stýskalo, můžete si o ni při příští návštěvě manikérky klidně říct. Díky hvězdám jako je Kim Kardashian (38), Kylie Jenner (21) nebo Bella Hadid (23) a všudypřítomném Instagramu, jsou bílé konce opět in. Prvním stupněm upgradu byl babyboomer – růžovo-bílé delší nehty mandlového tvaru, teď se do škatulky trendů probojovaly i precizně vymalované bílé konce.

I když je extravagantnější celebrity, v čele s Kylie Jenner, nosí na dlouhatánských hranatých nehtech, u nás pořád vyhrává kulatější, a hlavně kratší tvar mandle, jako měla nedávno Bella Hadid (23). Skvěle vypadá i jen tenoučký bílý proužek na úplně krátkých nehtech. Na ty dlouhé a hranaté raději zapomeňte.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Francouzská manikúra v podání Belly Hadid (23) a Kylie Jenner (21)Foto: Profimedia.cz

Gel, nebo lak?

Francouzskou manikúru si můžete nechat udělat na gelových nebo akrylových nehtech. Když se ale budete držet kratších délek jako na obrázku níže, bude to vypadat skvěle a vydrží vám pěkné i čtyři týdny. Navíc vás nemusí tolik trápit odrosty, když si necháte základ laku průhledný.

Pokusit se o to můžete i doma s klasickými laky. Začněte průhledným lakem, který naneste na celý nehet. Pak budete potřebovat k ruce speciální šablonu, kterou seženete v e-shopech, stačí zadat „šablony pro francouzskou manikúru“. Nehet přelepte a nechte koukat jen vršek, který nalakujte zářivě bílou barvu. Lak vybírejte pečlivě, protože ne každý kryje dostatečně. Některé bílé laky na sobě mívají označení „french manicure“, a tudíž víte, že vám bude stačit jedna, maximálně dvě vrstvy.

Foto: Africa Studio, titov dmitriy/Shutterstock.com, Profimedia.cz

Takhle se francouzská manikúra nosí v roce 2019. Líbí se vám tenhle styl?Foto: Africa Studio, titov dmitriy/Shutterstock.com, Profimedia.cz

Hollywoodská elegance z roku 1975

Znáte vůbec příběh francouzské manikúry? Tenhle styl lakování nehtů má na svědomí Američan Jeff Pink, zakladatel značky Orly. V roce 1975 pracoval jako filmový maskér a zadání znělo – nalakovat herečkám nehty tak, aby se hodily ke každému kostýmu. Univerzální bílé konečky se staly hitem a když se dostaly až na přehlídková mola v Paříži, pojmenoval je Jeff francouzská manikúra.

Jestli jsou bílé konce na vás moc malý odvaz, zkuste i jiné barvy, jako třeba na přehlídce značky Iceberg pro podzim/zimu 2019, kde barevně ladí celý nehet. Super taky bude vypadat průhledný nehet a barevná špička. V tom případě můžete tu barevnou část trochu protáhnout, nebo naopak co nejvíc zmenšit, aby vypadala jako tenká barevná čárka.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Iceberg na podzim/zimu 2019Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám