Hlavní obsah

G. I. Joe: Zábava pro vaše kluky

Foto: Bontonfilm.cz

Kdo zvítězí v souboji dobra se zlem?Foto: Bontonfilm.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá z nás někdy potřebuje vypnout a mít alespoň na chvíli čas jen pro sebe. No jo, jenže co když manžel zrovna chce, abyste se mu věnovala, a synátor ztřeštěně pobíhá po pokoji? Máme pro vás návrh na tajný plán! Pošlete je společně do kina na nový akční film pro kluky: G. I. Joe.

Článek

G. I. Joe jsou legendární figurky, které v dětství miloval snad každý Američan. Přirozeně, kluci si nehrají s panenkami, nějaká Barbie je nemůže oslnit, a typicky klučičí postavičky na trhu s dětskými hračkami ve druhé polovině 20. století znatelně chyběly. Když v roce 1964 začala firma Hasbro vyrábět asi 30centimetrové figurky vymyšlených akčních hrdinů, skočili po nich hoši tak jako děvčata po té „opravdové od Matella“.

V průběhu let byly řady elitního týmu, hrdinů bojujících za opravdové dobro, mnohokrát rozšířeny. Popularita hraček byla dokonce tak velká, že vznikl komiks a televizní animovaný seriál. Nyní se hollywoodští producenti rozhodli postavičkám vdechnout život a přenesli je na filmové plátno. Vznikla z toho akční podívaná pro malé i dospělé kluky.

Pokud si někdo myslel, že tou nejtajnější a nejmodernější organizací bojující za světový mír a všeobecné dobro je FBI, je na velkém omylu! Do boje proti těm nejprohnanějším zločincům vyrážejí členové týmu G. I. Joe. Ve filmu se specialisté na podvodníky a teroristy vrhnou do komplikovaného souboje proti zločinecké organizaci Kobra. V týmu G. I. Joe je např. prototyp Američana Duke. Mužný voják tělem i duší, rozený vůdce, který miluje své přátele a je zcela oddaný své zemi. Dukovým nejvěrnějším přítelem je vtipálek Ripcord. Tým doplňuje také ninja Snake Eyes. Jejich ozdobou je i mrštná a krásná Scarlett. V malé roli se na straně G. I. Joe objeví také česká topmodelka Karolína Kurková. Na straně dobra je sice spousta specialistů na zbraně a mistrů v boji, tím se ale také mohou chlubit „ti zlí“ – Kobra. Síly jsou tedy vyrovnané!

Výsledek souboje dobro vs. zlo je už od počátku zřejmý. Film je však tak dynamicky natočený, plný euforie, akce a vtipu, že to vůbec nevadí. Malí-velcí kluci budou celí napjatí přikováni k sedačkám v kině, budou si užívat pravou automobilovou honičku v historických uličkách Prahy a vy si zatím vychutnáte zasloužené chvilky klidu…

Foto: Bontonfilm.cz

Nenechte si ujít podívanou pro malé i velkéFoto: Bontonfilm.cz

G. I. Joe – premiéra 13. srpna 2009 Režie: Stephen Sommers Hrají: Channin Tatum, Sienna Miller, Karolína Kurková, Dennis Quaid a další Délka: 188 minut, český dabing

Související témata:

Načítám