Hlavní obsah

Geniálně jednoduchý čočkový dhál

Hodnocení:
(7)
Foto: zoryanchik, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Čočka nakyselo už vás nebaví? Zkuste si letos připravit něco stejně jednoduchého, ale přitom chuťově naprosto odlišného. Klasickou čočku vyměňte za červenou a pusťte se do přípravy dhálu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g červené čočky
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 2 bobkové listy
  • 1 celá skořice
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1/2 lžičky chilli
  • sůl
  • 2 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

Krok 1: Čočku, zázvor, bobkový list a skořici zalijte asi třemi hrnky vody a vařte na mírném ohni 10 až 15 minut doměkka. Koření vyndejte.

Krok 2: Máslo rozehřejte v hluboké pánvi a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a všechno koření a nechte rozvonět. Vložte čočku, dochuťte solí a citronovou šťávou a pořádně promíchejte. Nechte ještě asi tři minuty provařit a můžete podávat.

Pochutnáte si na červené čočce i vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC