Hlavní obsah

Geopatogenní zóny: Jak je poznat a jak se jich zbavit?

Foto: thinkstock

Jste si jisti, že váš spánek neruší geopatogenní zóna?Foto: thinkstock

Reklama

Jste často nemocní, špatně se vám spí, dítě se vám budí na úplně jiném místě, než jste ho uložili? Pak možná máte doma geopatogenní zóny! Jak si to ověřit a lze se jich zbavit? Poradíme!

Článek

Je dobré vědět, že na každého člověka stejná geopatogenní zóna působí různě. Jde nejen o individuální biopole jedince, ale i o stav jeho organismu – nemoc, stres, oslabení. Do určité míry si na slabou geopatogenní zónu lidé umí zvyknout, obecně se však můžete cítit unaveni, bez energie a nálady. Nemocní se uzdravují v geopatogenní zóně těžko, jestli vůbec, nicméně dlouhodobým pobytem v rušivé zóně lze i onemocnět či stav nemoci zhoršit.

Za jaké nemoci mohou geopatogenní zóny?

Bolesti páteře, kloubů, migrény, opakované anginy, astma, otoky, vysoký krevní tlak, záněty žil, bušení srdce, nádorová onemocnění, žaludeční potíže, zvýšení hladiny cukru u diabetiků a celá řada dalších nemocí, včetně únavového syndromu, syndromu neklidných nohou, nervových onemocnění a údajně neléčitelných nemocí a zdravotních potíží – to jsou důvody, kdy je potřeba zjistit, zda nespíte v geopatogenní zóně. Pokud připustíte její vliv, bylo by smutné užívat léky, chodit ve dne k lékaři, a pak v noci uléhat na místo, ve kterém se účinek předepsané léčby přinejmenším velmi oslabuje.

Foto: thinkstock

V ložnici by neměly být žádné elektronické přístroje. Pokud je tam máte, na noc je alespoň vypněteFoto: thinkstock

Jak rušivé zóny poznat?

Současných technik a praktik je mnoho, zatím ale žádná není všeobecně uznávaná.

  • Podle pocitu – zdravý člověk většinou špatně usíná, budí se, vstává unavený, nechce se mu do postele.
  • Kočky a psi – v dřívějších dobách se do bytu vpouštěli psi a kočky, protože kočka rušivé zóny vyhledává, ráda v ní odpočívá, ale pes si do ní nikdy nelehne. Dnes je podobná praktika diskutabilní, domácí mazlíčci mívají zvířecí vlastnosti oslabené a často onemocní podobně jako člověk.
  • Proutkař –stejně jako kdysi, rušivou zónu pozná zkušený proutkař. Je ale nutné chodit s ním – aby vyřešil vaše spaní či bolesti hlavy přes vaše biopole, a ne své vlastní, je třeba pohybovat se těsně u něj nebo ho nejlépe držet přímo za ruku.
  • Květiny – napomoci k odhadu vám mohou i květiny. Jsou místa, kde se jim daří dobře, ale i naopak. Tam, kde schnou a neprospívají, je rušivá zóna – stačí je posunout.
  • Rádio –také funguje rádio s krátkými vlnami. V místnosti si najděte místo, kde je silný signál, a pomalu místnost, hlavně postele, gauče... rádiem „přejeďte“. V místě, kde se ztratí (jasně slábne) signál, je geopatogenní zóna.
  • Děti –ty jsou na geopatogenní zóny citlivé všechny. Točí se v posteli, špatně spí a budí se jinak natočené, než jak ho ukládáte? Snaží se v posteli dostat do místa, kde je to lepší? Přizpůsobte jim polohu postele podle jejich představ.
Foto: thinkstock

Kočky uměly odhalit rušivé zóny v interiéru. Třeba to i ta vaše dokáže...Foto: thinkstock

Lze zónu odrušit?

Pravděpodobně ne. „Drží se“ svého místa, údajně jdou odklonit, otázka je, kam se vliv nasměruje a na jak dlouho. Některá zařízení dokážou snížit intenzitu záření, řada z nich však po určité době přestává fungovat. Navíc intenzita rušivých zón je v průběhu dne a v průběhu roku rozdílná, na jaře a na podzim je vyšší,  je silnější během noci a během dne vliv slábne. Podložíte-li si pod postel přírodní materiál jako rušič, je účinný asi do 50 centimetrů výšky.

Jediným spolehlivým prostředkem, jak se vyhnout škodlivému záření rušivých zón, je přemístění lůžka, pracovního stolu nebo oblíbeného místa, kde trávíte více času, mimo toto škodlivé záření. Elekrosmog ze zářičů – počítače, televize, mobily… zvyšuje intenzitu působení těchto škodlivých zón a i sám se k organismu podobně chová. Je tedy nutné spát v místnosti bez těchto přístrojů nebo je alespoň na noc vypínat.

Co vy a geopatogenní zóny. Máte s nimi špatné zkušenosti? Nebo na ně vůbec nevěříte?

Reklama

Související témata:

Načítám