Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Gin tonik patří k nejoblíbenějším koktejlům vůbec, proto jsme ho i my vybrali jako základ pro speciální letní drink Proženy.cz. Ochutnat ho budete moci i na FoodParade na konci léta v Trojském zámku. A když vám zachutná, namíchejte si ho doma podle našeho receptu.

5 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 50 ml růžového ginu
    12
  • 125 ml tonicu
    12
  • 2 ks čerstvých jahod
  • 1 ks limetky
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 5 kostek ledu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do sklenice nalijte gin. Přidejte jahodu nakrájenou na čtvrtiny, můžete ji lehce pomačkat, aby pustila chuť a barvu. Nemačkejte ji ale moc, aby se menší kusy nedostávaly do brčka. Sklenici naplňte ledem a přidejte druhou jahodu rozkrájenou na čtvrtiny. Limetku lehce vymáčkněte, její šťáva rozvine chuť jahod.

02.

Zalijte tonikem, kdo chce slabší alkoholový efekt, může později dolít více. Nakonec přidejte květ (horní čtyřlistí) máty – lehce ho promněte v prstech, aby se bylinka na vrcholu plné sklenice rozvoněla.

Barmanův tip

 Kdo lpí na detailech, může před přípravou prázdnou sklenici naplnit ledem a nechat ji nachladit. Pak ovšem nezapomeňte slít rozpuštěnou vodu.

Kdybyste si k drinku chtěli dát i nějaké dobré jídlo, které můžete ochutnat i na FoodParade ve dnech 31.8. a 1.9., zkuste si ho uvařit podle receptů vyhlášených restaurací

Související témata:

Načítám