Hlavní obsah
4,2
(17)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chtěli byste jíst více zeleniny, ale v chladném podzimním počasí máte chuť spíš na poctivé teplé jídlo? Dejte si ji v podobě skvělé přílohy! Glazovaná mrkev je delikatesa.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg mrkve
  • 2 lžíce medu
  • 40 g másla
  • 4 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Mrkev pořádně očistěte kartáčkem, ale neloupejte, podélně rozčtvrťte a nakrájejte na klínky. V misce smíchejte med, rozpuštěné máslo, pomerančovou šťávu, sůl, čerstvě mletý pepř a směsí přelijte mrkev, rozloženou na pečicím papíře.

02.

Pořádně promíchejte a pečte při 190 stupních Celsia asi půl hodiny, až mrkev změkne a šťáva se odpaří. Během pečení jednou promíchejte a podávejte k vepřové pečínce, kuřecím karbanátkům z trouby nebo jídlům z cizrny.

Z mrkve můžete připravit i dokonalý moučník se smetanovým krémem a ořechy.

Reklama

Související témata:

Načítám