Hlavní obsah

Glazovaná mrkev s medem

Hodnocení:
(17)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Chtěli byste jíst více zeleniny, ale v chladném podzimním počasí máte chuť spíš na poctivé teplé jídlo? Dejte si ji v podobě skvělé přílohy! Glazovaná mrkev je delikatesa.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg mrkve
  • 2 lžíce medu
  • 40 g másla
  • 4 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička soli
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Mrkev pořádně očistěte kartáčkem, ale neloupejte, podélně rozčtvrťte a nakrájejte na klínky. V misce smíchejte med, rozpuštěné máslo, pomerančovou šťávu, sůl, čerstvě mletý pepř a směsí přelijte mrkev, rozloženou na pečicím papíře.

Krok 2: Pořádně promíchejte a pečte při 190 stupních Celsia asi půl hodiny, až mrkev změkne a šťáva se odpaří. Během pečení jednou promíchejte a podávejte k vepřové pečínce, kuřecím karbanátkům z trouby nebo jídlům z cizrny.

Z mrkve můžete připravit i dokonalý moučník se smetanovým krémem a ořechy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek