Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Milujete středomořskou kuchyni a mušle? Nemusíte čekat na dovolenou, udělejte si je podle našeho receptu s domácími noky a se smetanou.

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 5 kg čerstvých mušlí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 špetka chilli
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

Mušle dobře očistěte. V pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou šalotku a celé česnekové stroužky. Přidejte mušle a restujte. Mušle se po chvíli otevřou, ty, které se neotevřou, odstraňte z pánve. 

04.

Mušle zalijte bílým vínem a smetanou, zakápněte citronovou šťávou, osolte, opepřete, přidejte špetku chilli a ještě chvíli duste pod pokličkou. Promíchejte s gnocchi a podávejte posypané hladkolistou petrželkou. Chcete-li, ozdobte navíc orestovanými krevetami.

Načítám