Hlavní obsah
4,3
(10)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dnes jsme si pro vás připravili vyborný tip na zimní přílohu, kterým jsou gratinované kapustičky. A pokud jste dodnes kapustičkám neholdovali, tak se to určitě změní.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g růžičkové kapusty
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic parmazánu
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Kapustičky omyjte, vložte je do vroucí osolené vody a nechte je asi 7 minut vařit.

02.

Vodu slijte a kapustičky dejte krátce opéct do pánve na másle nebo oleji, spolu s nakrájenou slaninou a plátky mandlí.

03.

Po pár minutách do směsi přidejte smetanu, citronovou šťávu, sůl i pepř.

04.

Směs promíchejte, přesuňte od pekáčku a zasypte směsí strouhanky a parmezánu.

05.

Zapečte v troubě při 190 stupních Celsia 10 minut.

Zkuste náš recept ještě dnes!

Související témata:

Načítám