Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Jehněčímu masu česnek sluší a nejinak je tomu na grilu. Dejte si taky!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1,5 kg jehněčích žeber
  • 5 stroužků česneku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Olej smíchejte s utřeným česnekem, vínem, citronovou šťávou, oreganem, rozmarýnem a solí. V této směsi žebra 24 hodin marinujte. Dvě hodiny před grilováním je vyndejte z ledničky a dejte do pokojové teploty. Poté grilujte a občas potřete zbylou marinádou.

Načítám