Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pokud máte rádi ryby, grilovaný filet z lososa vás jistě osloví. Stačí ho lehce osolit, opepřit a potřít bylinkami. Servírujte ho s citronem a bramborem, nic víc není potřeba. Už jen si tento skvělý oběd užít!

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g lososa
    4
  • 1 ks citronu
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Lososa očistěte a osušte. Bylinky (hodí se například rozmarýn nebo tymián), sůl a pepř jemně vmasírujte do lososa a nechte chvíli odpočinout.

02.

Na rozpálenou grilovací pánev, kterou jste předtím potřeli olivovým olejem, vložte lososa kůží dolů a pozvolna opékejte asi 4 minuty. Poté filet otočte a stejným způsobem opékejte i z druhé strany. Podávejte s citronem a jemně posypané hrubou solí.

Související témata:

Načítám