Hlavní obsah

Hafaní mistři míří na stadion!

Foto: DiscDog klub ČR

Ilustrační fotoFoto: DiscDog klub ČR

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dogfrisbee je sport, který vznikl počátkem 70. let v USA, kde se těší velké popularitě, a prestižní americké soutěže sledují tisíce diváků. I u nás se stává moderní.

Článek

Zjednodušeně řečeno se jedná o sport, ve kterém soutěžící hází svému psovi disk - frisbee - a pes ho musí chytit. Existuje několik disciplín, ve kterých se soutěží o co nejdelší hod, o co nejrychleji provedené dva hody na určitou vzdálenost a tak dále.

Královskou disciplínou je však tzv. freestyle, ve kterém psovod se psem předvádějí různé akrobatické figury a kombinace.

Po úspěšném mistrovství republiky v dogfrisbee, které proběhlo na konci července v pražské Stromovce, pořádá DiscDog klub České republiky letos i vrcholnou evropskou soutěž v dogfrisbee - mistrovství Evropy.

Foto: DiscDog klub ČR

Free styleFoto: DiscDog klub ČR

A že to bude podívaná! Ještě neskončila uzávěrka přihlášek a na mistrovství Evropy se nahlásilo již 120 týmů z devíti evropských zemí včetně obhájkyně loňského prvenství Sabine Bruns s fenou border kolie Y, která kromě evropského titulu byla druhá na loňském mistrovství světa!!!

Mistrovství Evropy bude probíhat ve třech disciplínách - Quadruped (vyřazovací soutěž o nejdelší hod), Super MiniDistance (distanční soutěž na dvě kola) a Freestyle, což je královská disciplína dogfrisbee.

Freestyle, kde záleží především na uměleckém dojmu celé sestavy, při které tým (psovod+pes) předvádí nejrůznější triky, budou posuzovat zkušení rozhodčí Melissa Heeter (USA), Yachi Hirai (Japonsko), Bryan Lamki (USA) a Lydia Stobbe (Německo).

Program soutěží začíná již v pátek 19. 9. 2008 dopoledne a bude probíhat po celý den v pátek, v sobotu i v neděli.

Foto: DiscDog klub ČR

Ilustrační fotoFoto: DiscDog klub ČR

Vyvrcholení celého mistrovství je naplánováno na nedělní 14. hodinu, kdy proběhnou finálová kola jednotlivých disciplín, v nichž se představí ti nejlepší. Kromě toho proběhne i soutěž pro diváky a ukázka frisbee freestylu (bez psů) a Yo-You.

Pro diváky je vstup ZDARMA.

„Tak se přijďte pobavit..."

Mistrovství Evropy v dogfrisbee Místo konání: Mnichovice u Prahy, fotbalový stadion Datum: 19.-21. 9. 2008 Program: pá, so a ne dopoledne - kvalifikace jednotlivých disciplín Neděle: 14.00 Velké finále nejlepších týmů 17.00 Ukázky frisbee freestyle a Yo-Yo 17.30 vyhlášení výsledků

Více na www.dogfrisbee.cz

Reklama

Související témata:

Načítám