Hlavní obsah

Hana (34): Moje ztracené sebevědomí se vrátilo

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Mít větší prsa je sen mnoha žen. Podobně na tom byla i Hanka (34), které se to na chvíli splnilo díky těhotenství a kojení. S tím, aby se mohla těšit z krásného dekoltu natrvalo, jí nakonec pomohla až plastická operace.

Článek

O větších prsou snila celý život. Splnilo se jí to jen na chvíli, když byla těhotná, a potom když kojila. Později ale výrazně zhubla a prsa úplně zmizela. Nespokojenost se vrátila a Hanka se rozhodla s tím něco udělat.

Toužila po přirozenosti

Na konzultaci vyrazila do Medicom Clinic, kde ji přijal MUDr. Petros Christodoulou. Zajímala ho hlavně její představa. „Přála jsem si, aby nová prsa vypadala co nejpřirozeněji. Proto mi pan doktor doporučil anatomické implantáty ve vhodné velikosti a tvaru, které jsou navíc speciálně upravené proti přetočení a zkracují dobu rekonvalescence. Pro mě, maminku dvou malých dětí, to bylo důležité,“ vysvětluje Hanka pro ni dost zásadní věc.

Petros Christodoulou k tomu dodává. „Paní Hanka si přála přirozený vzhled, proto jsem jí doporučil mikropolyuretanové implantáty Polytech DiagonGel o objemu 285 cc. Tento typ jsem doporučil z mnoha důvodů. Například je u nich významně nižší riziko vzniku kapsulární kontraktury, tedy vzniku vazivového pouzdra, které může implantát deformovat. U tohoto typu je také rychlejší návrat do aktivního života.“

O zákroku bylo tedy rozhodnuto: augmentace prsou pomocí implantátů. „Ta je u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu,“ vysvětluje prof. MUDr. Pavel Brychta, CSc. plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Už první konzultace s doktorem Petrosem Christodoulou Hanku utvrdila v tom, že její rozhodnutí pro plastickou operaci bylo správnéFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Obavy byly bezdůvodné

Hanka se zákroku trochu obávala, ale díky přístupu lékaře, útulnému prostředí Medicom Clinic a příjemnému personálu z ní strach pomalu opadal.

Hned po operaci ji tělo trochu bolelo, ale dalo se to snést, protože dostávala léky proti bolesti a sestry jí se vším ochotně pomáhaly. Druhý den už jí bylo daleko lépe, nicméně se trochu bála, co bude, až jí doktor vyndá drény a sundá obvazy. Ukázalo se však, že neměla k obavám žádný důvod.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Plastický chirurg Petros Christodoulou doporučil Hance augmentaciFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Partner byl oporou

Prvních deset dní po operaci Hanka jen odpočívala. Velkou oporou jí byl partner, který s ní zůstal doma a pomáhal s dětmi, domácností a pečoval i o ni samotnou. Dokonce ji oblékal a česal. Toto trochu náročnější období bylo ale okamžitě zapomenuto, když poprvé rozepnula pooperační podprsenku a svá nová prsa uviděla. V tu chvíli věděla, že to stálo za to!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Hanka je spokojená, protože má vysněná prsa, ale stále vypadá přirozeněFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Sebevědomí povyrostlo 

Z výsledku byla Hanka nadšená a její sebevědomí se vrátilo. Její nový dekolt má úspěch i u partnera, přestože on tím důvodem k zákroku nebyl, líbila se mu i před ním.

A jaký názor má na plastické operace obecně? „Hodně dbám na zdravý životní styl a snažím se udržovat v kondici. Dosud jsem žádné další vylepšení nepotřebovala. Pokud se ale s přibývajícím věkem něco objeví, určitě se tomu nebráním. Ostatním ženám bych chtěla vzkázat, ať nemají strach. Já špatně snáším bolest. A když jsem to zvládla já, tak to dokáže každá. Stojí to opravdu za to,“ říká s úsměvem.

Reklama

Načítám