Hlavní obsah

Soňa (34): Nahá už se nestydím. Takovou změnu jsem nečekala

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během deseti let se Soně podařilo zhubnout 65 kilogramů. Váhu si po několik let držela stabilní, pořád však něco chybělo. I když na sobě stále pracovala a cvičila, vysněné postavy přesto nedosáhla.

Článek

Soně (34) se podařilo zhubnout neuvěřitelných 65 kilogramů. I když si váhu držela a naučila se pravidelně cvičit, stále měla pocit, že do vysněné postavy kousek schází – tedy spíš přebývá, a to v oblasti břicha. Postupem času se naučila břicho maskovat a snila o tom, že si jednou koupí padnoucí oblečení. Chtěla být přitažlivější pro partnera nebo jen běžet za dcerou po pláži a nehlídat si u toho plavky.

Plastika byla dobrá volba

Nakonec se Soňa rozhodla, že po těhotenství podstoupí abdominoplastiku – plastickou operaci břicha. Byla trochu nervózní, ale už první konzultace na klinice Medicom Clinic ji zbavila veškerých obav. Vlastně z ní vše opadlo už při podání ruky s doktorem Martinem Fialou. Byl velmi milý a empatický a zodpověděl Soně všechny dotazy. Díky tomu se přestala bát a začala se na zákrok těšit.

„Paní Soňa se na mě obrátila s prosbou o řešení tvaru svého břicha po porodu a výrazném zhubnutí. Klientka je velmi štíhlá, ale převis břicha jí zůstal. Doporučil jsem jí abdominoplastiku včetně zpevnění svaloviny,“ říká operatér Martin Fiala. Tento zákrok je v takovém případě ideální volba.

Když cvičení ani hubnutí nestačí...

Potvrzuje to i profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno: „Je často indikován u žen, které mají za sebou vícečetná těhotenství, kdy dochází k rozestupu přímých svalů břišních a vyklenutí břišní stěny. Druhou skupinou klientek jsou ty, které trpěly značnou nadváhou. U nich je nutné, aby před výkonem výrazně zredukovaly váhu, protože tuk uvnitř břicha chirurgicky odstranit nelze. Spojení zákroku s liposukcí způsobí, že je efekt abdominoplastiky velmi výrazný.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Soňa zhubla neuvěřitelných 65 kilo, ale k vysněné postavě potřebovala pomoc i od plastického chirurgaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Očekávaná bolest se nedostavila

Zákrok trval zhruba dvě hodiny. Po probuzení byla Soňa překvapená, že ji v zásadě nic nebolí. Nepotřebovala ani léky proti bolesti. Většinu dne prospala a navečer už mohla vstát z postele. Když ji lékař po zákroku prohlížel, byl z průběhu operace nadšený. A Soňa s ním.

V příjemném prostředí kliniky strávila dva dny. Po návratu domů ještě týden odpočívala a pak postupně přidávala běžné činnosti. Už předem si v rodině domluvila měsíční pomoc s péčí o dceru, ale bylo jí tak dobře, že ji blízcí museli brzdit, aby to nepřeháněla a odpočívala.

Hned první pohled na břicho po zákroku vyvolal v Soně nadšení. Splnil přesně její očekávání! „Pan doktor má opravdu zlaté ruce. Cítím se velice dobře a nepotřebuji se nahá schovávat. Mám teď mnohem vyšší sebevědomí,“ usmívá se. Její spokojenost sdílí i Martin Fiala: „Zákrok proběhl bez komplikací, klientka dodržovala pooperační pokyny a s výsledkem jsme oba spokojeni.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Řešením povoleného břicha po zhubnutí a těhotenství byla operace břichaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Blízké překvapila úžasná proměna

Ani Sonini blízcí nečekali, že změna bude tak velká. Kdo o plastice neví, ten si ale určitě všiml, že to mladé ženě moc sluší a je sama se sebou spokojená. Až tak, že s Martinem Fialou nezávazně konzultovala další partie svého těla. A jestli to stálo za to? Rozhodně! Břicho už ji neomezuje v osobním ani intimním životě. „Výsledek je opravdu k nezaplacení,“ pochvaluje si Soňa své rozhodnutí.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Konečně má Soňa tělo, s jakým je opravdu spokojenáFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Cvičíte, držíte dietu a stále nejste spokojeni se svou postavou? Narazili jste na limity v hubnutí: Co dokáže vyřešit jen plastický chirurg?

Reklama

Načítám