Hlavní obsah

Iva (44): Do zrcadla se už dívám se zalíbením

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

O zmenšení prsou snila Iva dlouhé roky. Velká prsa jí překážela a každou chvíli na ně musela brát ohled – při nákupech, při oblékání i při sportu. Omezovala ji zkrátka pořád. S podporou blízkých se jednoho dne rozhodla si své přání splnit. Jak to dopadlo?

Článek

Odhodlání vyřešit problém s příliš velkými prsy dovedl paní Ivu (44) na kliniku Medicom Clinic. Již na první konzultaci přicházela Iva s jasnou představou. Věděla, co chce, a lékař Michal Puls měl pro její požadavek pochopení. Podrobně a s lidským přístupem jí vysvětlil, jak bude zákrok probíhat. Získal si Ivinu důvěru, takže byla klidná, i když se blížil termín zákroku. Věřila v dobrý výsledek. Obavy měla snad jen z toho, jak se bude cítit během rekonvalescence.

Postup při zmenšení prsou

„Redukce prsou v kombinaci s modelací vyhledávají převážně ženy, kterým nadměrná velikost způsobuje i výrazné zdravotní komplikace, jako jsou problémy s páteří, bolesti zad a dále diskomfort například při sportu. Po zákroku dochází k výrazné úlevě – jak po zdravotní stránce, tak se mnohdy pozitivně podepíše i na psychice klientky,“ uvádí Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce. A to byl případ i paní Ivy.

„Paní Iva měla nadměrně velké a asymetrické poprsí. Velké povislé prsy ji omezovaly při sportu i v běžném životě a práci. Doporučil jsem jí modelaci prsů s redukcí objemu – takzvanou redukční mammaplastiku. Zákrokem se docílí výrazná redukce velikosti a váhy prsů. Zpevnění tvaru prsu vyžaduje řez kolem dvorce, vertikálně pod dvorcem a horizontálně v podprsní rýze.  Hojí se zpravidla jemnou jizvou, při dobré péči během několika měsíců jen málo patrnou,“ vysvětluje Michal Puls.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Iva měla jasnou představu, čeho by chtěla s pomocí plastického chirurga docílit Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Bolesti zad zmizely

Na klinice se Iva cítila příjemně a pohodlně. Když se po zákroku probudila, byla trochu unavená, ale šťastná. Těšila se, až nová prsa poprvé uvidí v plné kráse. I když měla před operací trochu obavy z rekonvalescence, vše probíhalo naprosto v klidu. „Paní Iva se hojila rychle, nyní si pochvaluje krásný tvar poprsí a jako hlavní benefit uvádí vymizení bolestí zad a v současnosti již ničím neomezované sportování. S efektem jsme oba nadmíru spokojeni,“ zhodnotil průběh zákroku i dobu po něm operatér Michal Puls.

Jak dlouho trvá rekonvalescence

Po dvou týdnech byla Iva schopná se o sebe sama kompletně postarat. Po měsíci měla už jen drobná omezení a za tři měsíce mohla dělat všechno jako před operací. „Během této doby jsem byla hodně nedočkavá, až si budu moci užít všechny výhody spojené se změnou,“ směje se.

Když se poprvé uviděla v zrcadle, byla nadšená! Zákrok dopadl ještě lépe, než očekávala: „Tušila jsem, že budu spokojená. Ale je to ještě lepší. Po dlouhé době se zase sama sobě líbím. Jsem mnohem sebevědomější. Konečně si mohu koupit oblečení, které se mi opravdu líbí. Prsa mi nepřekážejí a nemusím neustále kontrolovat, jestli jsou na místě.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Velká prsa nemusejí být vždy tím, po čem ženy touží Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Okolí si myslí, že zhubla

Do zrcadla se teď Iva dívá se skutečným zalíbením. Kromě jiného se jí změnila silueta celé postavy. O operaci řekla jen nejbližším a ti reagovali skvěle. Lidé, kteří o zákroku nevěděli, ji přisuzují úbytku váhy. Ze všech stran se tak Iva setkává jen s velmi pozitivními reakcemi.

O dalším ošetření zatím Iva nepřemýšlí, protože teď je se svým tělem spokojená. Ženám, které sbírají odvahu k podobnému kroku, chce vzkázat, ať neváhají. Opravdu to stojí za malou chvilku nepohodlí. Podle ní je pocit, který přijde potom, k nezaplacení.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Iva má díky plastické operaci nejen menší, ale i souměrná a lépe tvarovaná prsaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Načítám