Hlavní obsah

Herečky v rolích slavných žen: Jak moc jsou si podobné?

Foto: Bontonfilm

Naomi Watts odkoukala od Diany vzhled, gesta i dikciFoto: Bontonfilm

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naomi Watts míří do kin v novém filmu coby lady Diana. Není však první herečkou, která ztvárnila slavnou ženu světové historie. Jak moc se ona i její kolegyně podobají skutečným osobnostem?

Článek

Když se herečky pustí do biografické filmové role některé ze slavných žen, je to výzva. A to nejen pro ně samotné, ale i pro maskéry! Připravili jsme pro vás hned sedm případů, ve kterých na sebe hvězdy plátna vzaly podobu reálných postav z historie. Schválně, kdo by z fleku mohl zaskočit jako jednovaječné dvojče?

Milovaná Diana znovu ožívá

Dianu Frances Spencerovou znáte spíše asi jako princeznu Dianu. V červenci 1981 se provdala za následníka britského trůnu prince Charlese a její tragický příběh začínající rozvodem a končící v pařížském tunelu nezná asi jen málokdo. Pravdivý pohled na toto období, tedy na poslední dva roky jejího života, nabízí i nový film v hlavní roli s Naomi Watts. Premiéru má už zítra, tedy 19. září.

Foto: isifa, Bontonfilm

Nový film ukazuje roli slavné princezny v době, kdy se rozváděla s princem CharlesemFoto: isifa, Bontonfilm

Oscarová Královna

Smrt Diany v roce 1997 otřásla celým ostrovním národem. Jen královna Alžběta II. se zdála být poněkud chladná a uzavřená. Proč? Odpovědi právě na období po úmrtí princeznynabízí film Královna z roku 2006. Roli bravurně zvládla herečka Helen Mirren a kritici ji odměnili soškou nejcennější – Oscarem.

Foto: isifa, archiv

Oscar herečku Helen Mirren neminulFoto: isifa, archiv

Železná Meryl

Role asi nejslavnější světové političky Margaret Thatcher se ujala Meryl Streep. Známá politička se stala ministerskou předsedkyní v roce 1979 a ve funkci setrvala jedenáct let. Její rozhodnutí vedla několikrát k veřejným demonstracím, ať už šlo o zrušení mléka zdarma ve školách či privatizaci podniků. Přezdívalo se jí Železná lady a přesně tak byl pojmenován i film z roku 2011. Meryl Streep si za něj také vysloužila Oscara. Margaret zemřela v dubnu 2013.

Foto: isifa, archiv

A je tu další velká dáma britské historieFoto: isifa, archiv

Nesmrtelná Marilyn

Filmů, ve kterých se herečky přímo vžily do role ikonické americké herečky Marilyn Monroe, je několik. Skvělou kopií byla například Michelle Williams ve snímku s názvem Můj týden s Marilyn z roku 2011. Vypráví o původně utajovaném týdnu z léta 1956, který hvězda strávila s čerstvým absolventem Oxfordu Colinem Clarkem.

Foto: isifa, archiv

Michelle Williams je jednou z těch, kdo ztvárnily slavnou MarilynFoto: isifa, archiv

Nešťastná Virginia

Virginia Woolfová, známá britská spisovatelka a Židovka, se během života několikrát pokusila o sebevraždu. Mohly za to psychické potíže a deprese, které částečně pramenily z údajného zneužívání bratrem v dětství i tyranské výchovy otce. Nakonec se jí to „povedlo“ – v březnu 1941 se utopila v řece Ouse. I tato scéna je vidět ve filmu Hodiny, který částečně mapuje její tragický příběh. V roli spisovatelky se objevila Nicole Kidman.

Foto: isifa, archiv

Spisovatelka oplývala mužskými rysyFoto: isifa, archiv

Coco z Montmarteru

Herečku Audrey Tautou určitě znáte jako roztomilou Amélii z Montmarteru. Sama má však na svém kontě několik slavných rolí, mezi nimi i Coco Chanel ve stejnojmenném snímku. Návrhářka se narodila už v roce 1883 coby Gabrielle Chanel, ve 20. a 30. letech využila pánských střihů pro pohodlné dámské oblečení pro volný čas. Přidala kostýmky, pletené vesty, námořnické kalhoty, a její osobitý styl byl na světě! Jak se povedl ztvárnit křehké Audrey?

Foto: isifa

Coco Chanel přinesla do módního světa zcela nový vítrFoto: isifa

Foto: archiv

A tady je ve filmu!Foto: archiv

Fenomén Edith

Život Edith Piaf, v začátcích přezdívanou „Vrabčák“, zkoušel snad až do posledních chvil. Vydělávala si na ulici, dotovala otce, a když byla na vrcholu její kariéra, spadlo letadlo s jejím milencem. Všechno to – od narození až po smrt – ukazuje i film z roku 2007 nesoucí její jméno. Hlavní roli v ní má Marion Cotillard, která je tak věrnou kopií, že se jen těžko chce věřit, že je to doopravdy ona. A ano, také za roli získala Oscara.

Foto: isifa

Marion Cotillard vypadala přesně jako EdithFoto: isifa

Kdo se podle vás nejvíc podobá své skutečné předloze? Zapojte se do diskuse pod článkem!

Reklama

Načítám