Hlavní obsah

Nejlepší filmová princezna Diana je Elizabeth Debicki. Neskutečně se jí podobá a cenu si převzala bosa!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka s australskými kořeny si už za seriál Koruna, který se zaměřuje na britskou královskou rodinu, odnesla tři sošky. Tu poslední teď o víkendu. Kdo je Elizabeth Debicki – kromě toho, že princeznu Dianu ztvárnila naprosto dokonale?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

U nás vévodil víkendu Český ples, v Los Angeles zase probíhal 30. ročník SAG Awards (Screen Actors Guild Award), tedy filmové a televizní ceny, které jsou takovou předzvěstí Oscarů. Jednu z cen obdržela Elizabeth Debicki, která si sošku odnesla za svůj výkon v roli princezny Diany v seriálu Koruna a porazila ve své kategorii třeba Jennifer Aniston (v seriálu The Morning Show) nebo Bellu Ramsey (v seriálu Last of Us).

  • Hlavní cenu večera si odnesli tvůrci filmového trháku Oppenheimer v hlavní roli s Cillianem Murphym. Cenu za celoživotní přínos získala Barbra Streisand. Bodoval i Pedro Pascal, který získal cenu za nejlepší mužský herecký výkon v seriálu Last of Us.

Nejlepší seriálová Diana

Elizabeth Debicki řekla, že vítězství vůbec neočekávala a být nominována vedle takových hereckých kolegyň je pro ni pocta. Na pódium si převzít cenu přišla bosa. Prý si boty špatně zapnula, tak je raději odhodila, aby jí nepřekážely. I tak ale byla ve světle modrých obepínajících šatech od Armani Privé okouzlující.

Na pódiu poděkovala celé „korunní rodině“ a vyznala se, že práce na tomto seriálu byla pro ni obrovský dar. Jakožto Diana si zahrála v posledních dvou sériích, kdy převzala štafetu od neméně talentované Emmy Corrin. Děj se točil okolo rozvodu s princem Charlesem, kolem jejího vztahu s Dodim Al-Fayedem a vrcholil tragickou autonehodou v Paříži v roce 1997. 

Třetí cena v pořadí

Musíme uznat, že některé scény byly dechberoucí - princeznu Dianu se jí podařilo zahrát opravdu věrně. Její vzhled i gesta podtrhoval i styl mluvy, který odposlouchávala z oficiálních rozhovorů princezny. Sama herečka v talk show u Jimmy Fallona potvrdila, že nikdy nebyla tak disciplinovaná jako před natáčením Koruny.

Natáčení předcházela roční rešerše, kdy se snažila co nejvíc vžít do své role, jak řekla pro magazín People. Dianu považuje za jednu z nejpozoruhodnějších osobností vůbec a během příprav ji překvapilo, jak báječný smysl pro humor princezna z Walesu měla. K seriálové roli přistupovala jednoduše s velkou zodpovědností a vyplatilo se! SAG není její první cenou za roli Diany - nedávno si přebírala i Zlatý glóbus a televizní cenu Critics’ Choice Television Award.

Jak Elizabeth Debicki ovládla Dianin dialekt? Přetočte si video na 3:40:

Hvězda z Gatsbyho

Třiatřicetiletá herečka měřící 188 centimetrů se narodila v Paříži polskému otci a matce Australance. V Austrálii také strávila většinu dětství. Chtěla se dát na dráhu baleríny, ale její výška jí v tom zabránila. Vrhla se tedy na herectví, které i vystudovala.

Poprvé zaujala ve vedlejší roli Jordan Baker ve filmu Velký Gatsby (2013). Jenže tam byste ji možná poznali jen díky její výšce. Ve filmu měla totiž černou krátkou paruku a vypadá úplně jinak než v reálu. Za pozornost stojí ještě její filmy Noční recepční (2016), akční trhák Tenet (2020) nebo druhý a třetí díl Strážců galaxie.

  • Elizabeth je velmi skoupá, co se týká jejího soukromého života. Nicméně v děkovné řeči na nedávných Zlatých glóbech poděkovala svému partnerovi Kristianovi Rasmussenovi, čímž potvrdila, že je zadaná.

Načítám