Hlavní obsah

Hit jara: Prodloužené řasy!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Krásné řasy bez líčení? Jde toFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vadí vám neustálé problémy s rozmazávající se řasenkou? Nebaví vás už každodenní líčení a odličování? Nebo se máte zúčastnit významné společenské akce a potřebujete vypadat dokonale? Pak právě pro vás je tady možnost nechat si řasy uměle prodloužit!

Článek

Pod pojmem „umělé prodloužení řas" si teď ale rozhodně nepředstavujte ty, které si koupíte v drogerii, nalepíte a po večírku vyhodíte do koše. V posledních letech u nás totiž přibylo kosmetických salonů, kde vám na vaše vlastní řasy nalepí řasy syntetické. Výsledkem jsou přirozené, ale dlouhé a krásně husté řasy. Délku i hustotu nových řas si můžete vybrat. Nabízejí se v délkách od sedmi do sedmnácti milimetrů.

Syntetické řasy vám vydrží dva až čtyři týdny. Není nutné je líčit, ale lze to.

Lepí vám řasu na řasu

K trvalému prodlužování řas se nejčastěji používá metoda nazývaná Lash Sensation. Zákrok, který trvá dvě až tři hodiny, spočívá v nalepení syntetických norkových nebo hedvábných řas k těm vašim. Pokaždé se na jednu vaši řasu lepí jedna syntetická. V případě zhušťování má syntetická řasa tvar vějířku. Umělou řasu drží velmi pevné, ale také elastické hypoalergenní lepidlo. Zákrok nijak nebolí, cítíte jen zápach lepidla. Ten ale není o nic nepříjemnější než třeba odlakovač nebo spreje na vlasy. Samotný zákrok se provádí vleže na lůžku, takže si při něm i odpočinete.

Vaše přirozená řasa není nijak poškozena. Mohla byste ji i líčit, ale není to nutné. Vypadá totiž přesně tak, jak si řeknete. Dokonce si můžete zvolit i barvu, ať už černou, hnědou nebo třeba i extravagantní zelenou, žlutou a podobné.

Vydrží měsíc

Zhruba po měsíci je nutné nechat si prodloužené řasy tak říkajíc doplnit. Jde prakticky o doplnění a případné znovupřilepení řas. Zákrok trvá o něco kratší dobu a některé salony dokonce nabízejí první doplnění zdarma. Jak často budete muset potom chodit, záleží na rychlosti růstu řas. Cena za první nalepení řas se pohybuje od dvou do šesti tisíc korun. Doplnění bývá levnější zhruba o polovinu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Prodloužené řasy můžete ještě nalíčitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tajemství prozrazeno

S trvalým prodlužováním řas začali před padesáti lety vizážisté a maskéři v Hollywoodu. Původně šlo o velké tajemství, které se nemělo dostat na veřejnost. Nakonec byl ale byznys silnější než tamní nepsané úmluvy mezi maskéry. A prodlužování řas se začalo nabízet americké smetánce. Tehdy se jednalo o poměrně luxusní záležitost a rozhodně si ji nemohla dovolit každá žena. Když ceny za prodlužování řas poklesly, začala se o tento kosmetický zákrok zabývat i americká a později evropská veřejnost. Dnes jsou husté a dlouhé řasy snadno dostupné i vám, a to ani nemusíte být slavná hollywoodská herečka nebo modelka.

Související témata:

Načítám